29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Seyyar esnafın sabit yer isteği

Adana Seyyar Esnafları Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Yunus Kocatürk, seyyar esnafa sabit yer gösterilmesi konusunda valiliğin sağduyulu yaklaşımını büyükşehir ve ilçe belediyelerinden göremediklerini söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında seyyar esnafın sorunlarını anlatan Kocatürk, 2 gün önce Vali İlhan Atış ile görüşerek seyyarların sabit bir yere kavuşması için olumlu bir yaklaşım gördüklerini ifade etti.Yaklaşık 3 yıl önce seyyar esnafı kayıt altına almaya yönelik çalışmada 600 seyyarın tespit edilerek fotoğraflandığını hatırlatan Kocatürk, "Seyyar sayısı bu kadar az değil. Bizim tespitlerimize göre kent genelinde bin 500 seyyar satıcı var. Bu insanlar 20 gündür işe çıkamıyor. Bizler kayıt altına alınmayalım, vergi vermeyelim demiyoruz. Belediyelerden soruna kısa sürede çözüm bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile görüştük. Başkanımız bize 'sizin sorununuzu Seyhan Belediyesi'nin çözmesi gerekiyor' diyerek farklı adres gösterdi" dedi.

Seyhan Belediyesi'nin sabit yer olarak gösterdiği 5 yerin üçünde halen semt pazarlarının kurulduğunu belirten Kocatürk, seyyar esnaf ile pazarcı esnafının bu şekil bir uygulama ile karşı karşıya getirilmek istendiğini vurguladı. Kocatürk, "Daha önce yapılan 6 semt pazarı belediye yönetimi tarafından bazı kişilere peşkeş çekilmese seyyarlara tahsis edilseydi bu sorun bugüne gelmezdi. Şimdi Mahfesığmaz, Emek ve Havuzlubahçe semt pazarında yer vereceklerini söylüyorlar. Burada pazarcı esnafının yeri var. İki grubu karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bizler vergilendirilmekten, kayıt altına alınmaktan kaçmıyoruz. Ayrıca bize gösterilen yer illa da şehir merkezinde olsun da demiyoruz. Nerede yer gösterirlerse orada bu işi yapmaya razıyız" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 16:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?