2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Seyyar satıcı ve dilencilerle mücadele

Adana Valiliği, seyyar satıcı ve korsan halciler ile dilencilere yönelik alınan mücadele kararlarının uygulanmasını istedi.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali İlhan Atış başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan Kaymakamı Ahmet Nevruz, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu'nun katılımıyla geçen yılın Aralık ayında yapılan toplantıda alınan kararlar hatırlatıldı.

6 Aralık 2007'de yapılan toplantıda, kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara yönelik ana ve ara sokaklarda eş zamanlı mücadelenin devamına, seyyar satıcılara ve tablacılara mal veren korsan halcilerle mücadelenin sürdürülmesine, dilencilerle mücadelenin Seyhan ve Yüreğir Kaymakamlıkları ile ilçe belediye başkanlıklarınca sürdürülmesine karar verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, bu kararların biran önce uygulanması, kapalı pazar yerlerinin en kısa sürede kurulması ve pazarlarda satış yapacak esnafta hal çıkış irsaliyesi ve faturası aranması şartının öngörüldüğü kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 10:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?