29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Seyyar satıcılar yer istiyor

Adana'da kaldırım ve yol işgalleri nedeniyle tezgahlarına el konulan bir grup seyyar satıcı, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak kendilerine yer gösterilmesini istedi.

Adana Valiliği'nin emriyle başlatılan Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir, Seyhan ve Yüreğir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonlarla şehrin yol ve kaldırımlarını işgal ettikleri gerekçesiyle tezgahları toplanan bir grup seyyar satıcılar, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek Belediye Başkanı Aytaç Durak'la görüşmek istedi. Başkan Durak'ın olmadığı gerekçesiyle görüşemediklerini belirten Seyyar satıcılar, kendilerine bir yer gösterilmesini istedi.

Kalacak bir evi bile olmadığını, tezgahta yatıp kalktığını belirten 20 yıllık seyyar satıcı Taha Tanrıverdi, "Sürekli tezgahlarımızın toplanıyor, bunun yerine bize bir yer gösterilmeli. Bizim başka yapacak işimiz yok. Benim kalacak yerim bile yok. Gerekiyorsa maliyeye kaydımızı da yaptıralım. Ama bize bir yer göstersinler" dedi.
40 yıldır esnaf olduğunu belirten 4 çocuk babası Esef Gezgin ise, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle seyyar satıcıların arttığını söyledi. İşlerinin ellerinden alınması halinde hırsızlığın, kapkaçın daha da artacağını savunan Gezgin, "Biz sadece işimizi yürütebileceğimiz bir yer verilmesini istiyoruz. Çünkü başka yapacak işimiz yok" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 12:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?