2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Seyyar satıcının ipi hayat kurtardı

Adana'da yurttan kaçarak serinlemek için girdikleri sulama kanalında akıntıya kapılan çocuklardan biri kaybolurken, diğer çocuk ise seyyar satıcı tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'nda kalan ve madde bağımlılığı tedavisi gören 4 çocuk, yurttan kaçarak Fatih Mahallesi'ndeki Kıyıboyu Caddesi'ne geldi. Mersin'deki yurttan geldiği ve isminin Turgay olduğu belirlenen çocuk, arkadaşlarına, "Ben serinlemek için suya gireceğim" diyerek DSİ'ye ait sulama kanalına girdi. Yüzme bilmediği için akıntıya kapılan Turgay'ı kurtarmak için Ferdi K. (17) suya atladı.

Ferdi K. de akıntıya kapılırken, diğer 2 çocuk arkadaşlarının boğulduğunu söyleyerek çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Çocukların yardımına koşan seyyar satıcı Hüseyin Karabulut, kanaldan su çekmek için kullandığı ipi suda sürüklenen çocuklara uzattı. Çocuklardan ipi tutmayı başaran Ferdi K. Kurtulurken, arkadaşı akıntıya kapılarak kayboldu.

Olay yerine gelen sualtı polis ekipleri kaybolan çocuğu bulmak için çalışma başlattı. Arama çalışmaları devam ederken, Ferdi K., Çağrı Samet O. ile Burhan K. ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?