4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Seyyar satıcıya fatura şoku!

Adana'da geçimini seyyar satıcılık yaparak sağlayan 3 çocuklu bir kişinin iki odalı evine bir aylık elektrik kullanım borcu olarak 24 bin TL tutarında fatura geldi.

Merkez Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde iki odalı bir gecekondu da yaşayan Şirinoğlu ailesi Mayıs ayı elektrik faturasıyla şoke oldu. Şirinoğlu ailesine Mayıs ayı elektrik kullanım borcu olarak 24 bin TL tutarında fatura geldi.

3 çocuk, eşi ve annesine seyyar satıcılık yaparak bakan Aytaç Şirinoğlu, fatura ile birlikte şoka girdiklerini, kendisinin günde sadece 15 TL kazandığını bunun 10 TL'sini de aldığı ürünlere verdiğini söyledi.

Şirinoğlu, iki odalı bir gecekondu da yaşadıklarını ve evde elektrikli alet olarak sadece televizyon ve buzdolabı bulunduğunu buna rağmen yüklü miktarda elektrik faturası ile yıkıldıklarını belirterek, "Evimiz çok küçük. Fazla sayıda elektrikli alette yok. Buna rağmen 24 bin TL elektrik faturası geldi. Ben bu parayı hayatta ödeyemem. Bizim 1 ayda 24 bin TL tutarında elektrik harcamamızda mümkün değil. Bunda mutlaka bir yanlışlık var" dedi.

Kendisinin Adana'da 40 dereceye varan sıcakta gezerek çocuk malzemeleri ve oyuncak satarak nafakasını çıkardığına dikkat çeken Şirinoğlu şunları kaydetti:
"TEDAŞ memurları geliyor. Endekse bakarak bir fatura yazıyor. Sonra sen bunun içinden çık çıkabilirsen. TEDAŞ'a gidiyorum onlarda hatasını fark ediyor. Ancak parayı ödemem gerektiğini söylüyorlar. Ben parayı ödeyecekmişim. Sonra dilekçe verecekmişim. Araştırma yapılacakmış haklı bulunursam param geri ödenecekmiş. Benim zaten bu kadar param olsa borcu öderim. Ama sorun bu kadar paramın olmaması."

Evini satsa ancak 24 bin TL edeceğini vurgulayan Şirinoğlu, "Evimi satsam bu borcu ödeyemem. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. 3 çocuğum var ben ancak onların nafakasını çıkartabiliyorum. Borcu ödemezsem bir ay sonra gelip elektriği kesecekler. Gelsinler kessinler ben bu parayı kesinlikle ödeyemem. Bunu ödeyecek gücüm yok" diye konuştu.

TEDAŞ yetkilileri ise konunun araştırıldığını yanlışlık varsa düzeltileceğini bildirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 10:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?