3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Seyyar satıcıya icra şoku!

ADANA’da seyyar satıcılık yapan 25 yaşındaki Seyfeddin Çakmak, kimlik bilgilerini ele geçiren bir kişinin Mersin’de kurduğu tekstil şirketinin farklı illerde dağıttığı çekler yüzünden icralık oldu.

100 bin YTL’lik borç yüzünden evine sürekli haciz gelen Çakmak, ne yapacağını şaşırdı.

Geçen yıl gazetede gördüğü iş ilanı için gittiği bir işyerine kimlik fotokopisi ve ev adresini bırakan bir çocuk babası Seyfeddin Çakmak’ın başvurusundan bir kaç ay sonra evine karşılıksız çek vermekten icra geldi.

Gelen görevlilere kimseye borcu olmadığını söyleyen Çakmak’ın evine daha sonraki günlerde de İstanbul, İzmir, Osmaniye ve Mersin’de kendi adına verilmiş çekleri ödemediği için ‘karşılıksız çek vermek’ten dava açılıp, çeklerin karşılığı olan yaklaşık 100 bin YTL’lik borç için hakkında icra takibi başlatıldı.

Borçlar yüzünden evine sürekli icra geldiğini belirten Çakmak hayatının zındana döndüğünü belirterek şunları anlattı:

“Ben seyyar satıcılık yaparak evini güç geçindiren bir kişiyim. İcralar ilk gelmeye başladığında şoke oldum. Komşularım da rakamları duyunca şaşkına döndü. Ne yapacağımı bilmiyorum. Avukat tutacak gücüm yok. Kendimi aklamaya çalışmaktan bıktım. Bankalar iyice araştırma yapmadan nasıl çek verirler anlamış değilim. Devletimizden bana sahip çıkmasını istiyorum. Seyyar tezgahta çalışan bir kişinin çeki olur mu? Benim adımla piyasayı dolandıran, bana hayatı zehir eden kişi veya kişilerin yakalanıp, cezalandırılmasını istiyorum.”

DHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 11:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?