5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Seyyara yol göründü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, şehir merkezinde yol ve kaldırımları işgal eden seyyar pazarcı ve işportacıları ortadan kaldırmak için ilçe belediye başkanlarıyla kolları sıvadıklarını söyledi. Durak, "Adana artık medeni bir şehir olacak" diye konuştu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı makamında ziyaret etti.

Durak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde yaptığı açıklamada, Adana’da 5 bin 400 pazarcı ve seyyar satıcının bulunduğunu, bunların fotoğraflarının çekildiğini, en kısa zamanda yeni sabit semt pazarlarında hizmet vermeleri için hazırlıklara başlayacaklarını söyledi.

En az 35 adet sabit semt pazarının çarşı içinde iş yapan yerlerde kurulacağını ifade eden Durak, "Gelişmiş ülkelerde kaldırımlar işgal edilmiyor. Hepsinde modern semt pazarları kurulu. 7 gün hizmet verecek bu pazarların kurulmasıyla kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almış olacağız. Çevrelerine otoparklar yapılacak. Kapalı semt pazarları olacak. Bu işler valilik, emniyet müdürlüğü, ilçe belediye başkanları ve basının desteğiyle olacaktır" dedi.

Şehrin yaşanan göç nedeniyle çok sayıda seyyar satıcı istilasına uğradığını kaydeden Durak, "Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile aramızdaki anlaşmazlık şudur. Hayal Park, doğal parkla şehrin kuzeyine yatırım yapıyorlar. Güney tarafını ihmal ediyorlar. Adana bu nedenle yavaş yavaş aydın insanların azaldığı, eğitim düzeyinin düştüğü bir kent haline gelmiştir" diye konuştu.

Adana Büyük Şehir belediye Başkanı Aytaç Durak, binaların depreme dayanıklı olması halinde fay hattı üzerine bile kurulabileceğini ileri sürdü.

Durak, "Yeter ki sağlıklı bina yapılsın. Deprem denilince jeoloji akla geliyor. Bu yanlış. İnşaat mühendisleri sağlam yapı yaparken, yeterli proje, zemin etüdü, malzeme seçimi, işçi kusuru olmazsa o binalar yıkılmaz. Depremde en çok konuşması gereken müteahhit ve mühendislerdir. Başkaları konuşmamalıdır. Fay hattını teşhis ettiniz, fay hattının üstüne bile yapabilirsiniz. Binaların yıkılma nedeni zeminden değil, yüzde 90-95’i müteahhit ve mühendislik hatasından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise, Adana’nın vizyonunun değişmesi ve gelişmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, "Bu memlekette taş üstüne taş konulması gerekiyorsa, biz de varız. Adana’ya hizmet gelecekse, biz de elimizi uzatırız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 19:52:19
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 17:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?