4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

SGK'dan ATO'ya ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Muhammet Gerçek, Adana Ticaret Odası’na (ATO) gerçekleştirdiği ziyarette, faaliyetlerine ilişkin bilgi sunumunda bulundu.

Yardımcıları Adil Demir ve Hasan Lütfullah Düzyol’un da hazır bulundukları, “Sosyal Güvenlik Haftası” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyaret sırasında ATO Başkanı Şaban Baş’a kurumunun son dönemdeki çalışmaları hakkında bilgi veren SGK İl Müdürü Muhammet Gerçek, istihdamda kayıtdışının önlenmesi konusunda çaba harcadıklarını söyledi.

İstihdamda kayıtdışılığın önlenmesiyle birlikte, iş dünyasındaki haksız rekabetin de bir ölçüde önlenebileceğini kaydeden Gerçek, "Çalıştırdığı işçilerin vergilerini ve primlerini zamanında ve düzenli ödeyen işadamlarını bu durumun tersine hareket edenlere karşı korumak durumundayız” dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri süresince toplumda sosyal güvenlik bilincini artırmaya dönük faaliyetlere ağırlık verileceğini kaydeden Muhammet Gerçek, özellikle okullarda bu yönde eğitim etkinlikleri gerçekleştirileceğini kaydetti. Konuşmasında SGK’nın Türkiye’nin en kapsamlı ve donanımlı bilgisayar altyapısına sahip olan kurumu olduğunu da ifade eden Gerçek, halen 24 bin eczane ve 3 bin hastanenin, haftanın 7 günü 24 saat esası ile kurumunun bilgisayar altyapısından yararlanabildiğine dikkat çekti.

SGKAdana İl Müdürü Muhammet Gerçek, Türkiye’nin birçok ilinde yeşil kartlı sayısının toplam nüfusun yüzde 50’sini aştığını belirtirken, Adana’da ise iki milyon nüfus içerisinde 320 bin yeşil kartlı bulunduğunu kaydetti.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş ise hükümetin ve ilgili tüm kurumların bu zor koşullarla mücadele eden reel sektöre özellikle istihdam alanında destek sağlayacak tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

Baş, “Son dönemlerde uygulamaya konulan Sosyal Güvenlik Reformu ile getirilen desteklerin yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir. Adana’nın dünyaya açılmasından bahsediyorsak küresel rekabete de hazır olmalıyız. Oldukça ağır şartlar altında bulunan olan ve küresel rekabet içerisine giren işletmelerimize de tüm imkanlar zorlanarak, başta istihdamın yarattığı yükün hafifletilebilmesi konusu başta olmak üzere daha fazla destek verilmesi gerekmektedir. Çünkü reel sektörün gelişip, güçlenmesinin Türkiye’nin refah düzeyinde yükseliş olarak yansıyacağı açık bir gerçektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 18:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?