4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

SGK'dan önemli açıklama

Maluliyet işlemlerinin, 1 Nisan 2009 tarihinden itibaren SGK Başkanlığınca kurulan Bölge Sağlık Kurullarınca yürütüleceği bildirildi.

SGK Adana İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sigortalıya daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yerinde hizmet sunumunun bir uzantısı olarak SGK Başkanlığınca Ankara dışında 9 ayrı ilde Bölge Sağlık Kurulları oluşturulduğu belirtildi.

1 Nisan 2009 tarihinden itibaren maluliyet işlemlerinin Adana'da kurulan Bölge Sağlık Kurulu tarafından yürütüleceği ifade edilen açıklamada, SGK Adana İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Bölge Sağlık Kurulu'nun, Adana'nın yanı sıra Mersin, Hatay ve Osmaniye illerindeki maluliyet başvurularını değerlendirip karara bağlayacağı, karara itirazların ise Bölge Sağlık Kurulu tarafından Ankara'da bulunan Yüksek Sağlık Kurulu'na yönlendirileceği kaydedildi.

Açıklamada, "5510 sayılı kanunun 4. maddesinin (a) ve (b) bentleri kapsamında hak sahiplerinin (sigortalı ve bağ-kurlulara) ve bunların hak sahibi çocuklarının bu tarihten sonra maluliyet işlemleri bölgemizde verilerek hak sahiplerinin maluliyete sevkleri için geçen sürelerin kısaltılması, vatandaşımıza en kısa sürede maaşının bağlanması ve mağduriyetinin bitirilmesi amaçlanmaktadır. A

yrıca; Adana İl Müdürlüğümüz bölgemiz dahilinde vatandaşlarımıza maluliyet dosyalarının hazırlanmasında çalışan diğer müdürlüklerdeki çalışanlarımızın ve maluliyet için sağlık kurullarında rapor düzenleyen hastanelerin ilgili birimlerine de bu konularda eğitici konferanslar vererek vatandaşın dosyalarının uzun süreler kurumlar arası bürokratik gidişlerini de azaltmayı hedeflemektedir. Bunun sonucunda il müdürlüğümüz ve kurumumuz olarak maluliyet hakkı bulunan hak sahiplerimizin bir an önce rahatlamalarına yardımcı olmaya çalışacağız" denildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?