30
Nisan
2024
Salı
ADANA

SHP lideri Karayalçın Adana'da

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde egemenliğin parçalanması sürecinden bahsedildiğini belirterek, "Halkın seçtiği milletvekilleri cumhurbaşkanını seçtiğinde egemenlik parçalanmıyor da, halkın doğrudan doğruya cumhurbaşkanını seçmesi durumunda mı egemenlik parçalanmaktadır?" dedi.


Karayalçın, partisinin Adana İl Örgütü'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin son derece kuru, coşkusuz ve gündemsiz bir seçime gittiğini ifade etti. Siyasetçilerin seçim meydanlarında seçimin simgesi olarak mazotu kullandıklarını belirten Karayalçın, "Yalnıza mazot fiyatları tartışılmakta. Özgürlüklerin, siyaset alanının genişletilmesi, üretimin ve istihdamın artırılması ve değerlerin hakça dağıtılmasıyla ilgili kampanyada herhangi bir çözüm ve proje bulunmamakta. Ortaya da konmuş değil. Bu yüzden değişiklik beklentisi bulunmayan vatandaşlar da coşku duymuyor" dedi.

 
Ülkenin gündeminin; Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak hazırlanmış anayasa değişiklik paketine Cumhurbaşkanı ve CHP'nin yaptığı itirazın reddedilmesinin oluşturduğunu hatırlatan Karayalçın, şunları söyledi:
"Bundan sonra ülkenin gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimi bütün ağırlıyla yer alacak. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde gündemin ipten ve mazottan sıyrılarak, cumhurbaşkanlığı seçimine kayacağını düşünüyorum. Bu süreçte tartışacak ve tartışmaya katılacak olanlara önerim; kullandıkları kavramlara açıklık getirsinler. Türkiye'de bir millet egemenliğinden bir de devlet egemenliğinden bahsediliyor. Böyle bir ayrım mı var? Millet iktidarı ve devlet iktidarı şeklinde ayrım yapılmakta, bu ayrım neye dayanmaktadır.


Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde egemenliğin parçalanması sürecinden bahsediliyor. Ne demektir egemenliğini parçalanması egemenliğin kaynağı halk değil midir? Halkın TBMM üyelerini seçme, yani milletvekillerini seçmesi doğru da, halkın doğrudan doğruya cumhurbaşkanının seçmesi doğru değil mi? Halkın seçtiği milletvekilleri cumhurbaşkanını seçtiğinde egemenlik parçalanmıyor da, halkın doğrudan doğruya cumhurbaşkanını seçmesi durumunda mı egemenlik parçalanmaktadır? Bu kavramlara açıklık getirmek gerek."

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 15:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?