3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Sibirya', Adana'ya kadar uzandı

Sibirya soğukları iç ve doğu bölgeleri dondurdu. Sivas'ta sıcaklık eksi 32 dereceye düştü, kışın gömlekle gezilen Adana'da ağaçlar buz tuttu.

Batıda ise sabah saatlerinde sisten göz gözü görmedi. Kırklareli'deki kazada iki kişi öldü, Çanakkale'de gemi geçişi durduruldu.

Türkiye'nin doğusunu 'Sibirya'ya çeviren soğuk hava, Adana'da bile ağaçları buzdan heykellere çevirdi. Termometre, önceki gece Sivas'ta eksi 32 dereceyi gösterdi.

Doğuda 'buzul' devri: Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı yurdun iç ve doğu bölgelerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Sivas'ta gece sıfırın altında 32 dereceye düşen hava sıcaklığı don olaylarına neden oldu. Kaldırım ve yollar buz tuttu. Sivaslılar soğuk hava nedeniyle gerekmedikçe evlerinden çıkmazken cadde ve sokaklar boş kaldı. Doğu Anadolu'da ise en soğuk gece, sıfırın altında 31 dereceyle Kars'ta yaşandı. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gelecek haftaya kadar bölge genelinde kar yağışı beklenmediğini söylerken, hava sıcaklıklarının 'mevsim normallerinde' olduğunu belirtti.

Dün doğuda en yüksek hava sıcaklıkları Erzurum 'da -11, Kars'ta -12, Erzincan'da -5, Iğdır 'da -6 ve Ardahan'da -15 derece olarak ölçüldü.


Adana sıfırın altını gördü: Türkiye'nin en sıcak iklimine sahip kentlerinden Adana'da gece hava sıcaklığı sıfırın altına düşünce, sular buz tuttu. Karataş ilçesi Danışment Köyü'nde oturanlar sabah kalktıklarında güneş enerjilerinin depoları ile su birikintilerinin buz tuttuğunu gördü. Kar yağışı görülmeyen bölgede buzlanma çocukları eğlendirdi. Adana'da bu hafta yağış beklenmiyor. Sıcaklık gündüzleri 10-14 derece, geceleri ise sıfır ve sıfırın altında 7 derece arasında olacak. Yetkililer, don olayına karşı ise üreticilerin tedbirli olmasını istedi.


'Kar Kaplanları'nın kar banyosu: Kayseri'nin ünlü 'kar kaplanları'nı ise Sibirya soğuğu bile durduramadı. 'Kar Kaplanları' olarak bilinen Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) İl Temsilciğili üyeleri, eksi 24 derecede kar banyosu yaptı. Kar üstüne yarıçıplak yatıp güneşlenen, yaşları 45-71 arasında değişen Kar Kaplanları, 1980'den bu yana kar banyosu yapıyor. Grup aslında 40 kişi ancak birçoğu soğuktan aracını çalıştıramadığı için dün 'banyo' yapamadı!


Trakya'da sis kazaları can aldı
Yoldan çıktılar: Yurdun batısı ise yoğun sisin etkisinde. Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki sis kazasında iki kişi öldü. 51 yaşındaki eczacı Mahmut Tuna, otomobiliyle Babaeski ilçesine giderken D-100 karayolunun 11'inci kilometresinde yoğun sis nedeniyle şerit ihlali yaptı. Tuna'nın otomobili, karşıdan gelen fabrika işçisi 34 yaşındaki Hakan Ergin yönetimindeki otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada iki sürücü de öldü, Ergin'in aracında bulunan 18 yaşındaki Burak Arslan yaralandı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yine siste şerit ihlali nedeniyle meydana gelen trafik kazasında iki kişi hafif yaralandı.


Çanakkale Boğazı gemi geçişine kapandı: Çanakkale'de görüş mesafesi 500 metreye kadar düşünce boğaz transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.


Eksi 30 derecede şampiyonaya hazırlık: 19 Ocak'taki Kros Türkiye Şampiyonası'na hazırlanan Ağrılı atletler, sıfırın altında 30 derecede çalıştı. Büyük bölümü çeşitli okullarda öğrenci olan atletler, 15-20 santimetre karla kaplı parkurda saatlerce idman yaptı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 08:39:07
Güncelleme :14 Ocak 2008 Pazartesi 08:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?