1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Sıcak hava kuşları da etkiliyor

SICAK HAVA KUŞLARI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR

Adana'da hissedilebilir sıcaklık 33 dereceye kadar ulaşırken, sıcak ve güneşli havaysa yaşamı olumsuz etkileniyor.

Bu durum sadece insanları değil, hayvanları da etkiliyor. Sıcak havadan bunalan kuşlarsa, kentteki park ve bahçelerde yapılan sulama çalışmalarında hortumdan akan suyla serinliyor.

Hava sıcaklığı her geçen gün artarken, bu durum kentte yaşamı da olumsuz etkiliyor. Adana özellikle hafta sonları adeta 'terk edilen kent' görünümüne bürünüyor. Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre kentteki en düşük hava sıcaklığının 22, en yüksek hava sıcaklığınınsa 33 derece olarak tahmin edildiği belirtilirken, artan hava sıcaklığı sadece insanları değil, hayvanları da etkiliyor.

 Bu durumdan en çok rahatsız olansa kuşlar. Sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşayan kuşlar, çareyi kentin farklı noktalarındaki park ve bahçelerde gerçekleştirilen sulama çalışmaları kapsamında hortumlarla salınan suda buluyor. Hortumdan akan suyun oluşturduğu küçük su birikintileri çevresinde toplanan kuşlar, kendilerince serinlemeye çalışırken, bu durum objektiflere de birbirinden renkli görüntülerin yansımasına neden oluyor.

SICAK HAVA KUŞLARI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR
SICAK HAVA KUŞLARI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2011 Salı 11:08:04
Güncelleme :12 Temmuz 2011 Salı 17:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?