3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sıcaklar arttı, Adana boşaldı

Adana kent merkezi, aşırı sıcak ve nemli havadan dolayı adeta terk edilmiş şehre döndü.

Hava sıcaklığının 35 derecenin üzerinde seyretmesi, nem oranının ise yüzde 80'lere ulaşması kentte nefes almayı güçleştiriyor. Haziran ayında neredeyse her haftasonu bir sınava giren öğrencilerin de sınavlarının bitmesiyle şehri terk etmesi, nüfus yoğunluğunu bir hayli azalttı.

Sınavların bitmesini hafta sonu da eklenince Adanalılar, deniz ve yaylalara gitti. Sıcaktan bunalan vatandaşlar Adana'nın Pozantı ilçesindeki Akçatekir, Kozan ilçesindeki Horzum, Çulluuşağı Yaylaları ile Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli gibi rakımı yüksek ilçelere akın etti. Denizde serinlemek isteyen vatandaşlar ise Yumurtalık ve Karataş ilçesindeki sahilleri doldurdu.

Vatandaşların adeta terk ettiği Adana'da en işlek bulvar ve caddeler de sessizliğe büründü. Kentte kalmak zorunda kalan yaşlılar ise parklardaki ağaç gölgelerinde, tatile gidemeyen çocuklar da boğulma tehlikesine rağmen sulama kanallarına girerek serinlemeye çalıştı.

Aşırı sıcaklar nedeniyle bunalan ancak şehri terk edemeyen vatandaşlardan bazıları ise su oyun parklarına gitmeyi tercih etti. Adana'nın sıcaklarla birlikte boşalması ise en çok esnafı etkiledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 15:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre mutlu IP: 88.231.141.xxx Tarih : 7.07.2008 12:59:01

ben adanalıyım şu anda mardinde askerlik yapıyorum 39 gün sonra tezkere alacam bende yandım çok demekki o zaman hemen tatile çıkmam lazım