3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sıcaklar hayvanları da bunalttı

Türkiye'yi etkisi altına alan Afrika sıcakları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Sıcaktan bunalan hayvanlar parklarda bulunan süs havuzlarında serinledi.

Yaklaşık 2 gündür Türkiye'ye etkisi altına alan Afrika sıcakları Adana'da etkisini sürdürüyor. Mayıs ayına rağmen parklarda bulunan termometreler hava sıcaklığını öğle saatlerinde 38 derece olarak ölçtü.

Sıcaklardan etkilenen vatandaşlar parklara akın etti. Ancak sıcaktan insanlar kadar kuşlar ve köpekler de etkilendi. Atatürk Parkı'nda bulunan süs havuzunda kuşlar serinlemek için birbiriyle yarıştı. Süs havuzunun kenarına akın eden kuşlar su içip kafalarını havuza sokarak serinledi.

Sahipleriyle birlikte serinlemeye çıkan köpekler ise kendilerine içmesi için verilen suyla yetinmeyip süs havuzundan dakikalarca su içti.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burcu erten IP: 78.160.63.xxx Tarih : 22.05.2008 14:21:25

haklısınız dogrudur bnm köpegim hergün banyo yaptırdııma göre köpegim hala sıcaktan pişiyor onu için bende buzlu su veriyorum sizde öglen sıcagında köpeginizi banyo yaptırıp soguk su verin vede faydasını gmörün dısarı 4 6 saat çıkarmasyın veteriner isin vermes