29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Sıcaklık 40 derece, nem yüzde 96

Adana, Mersin ve Hatay’da, hissedilir derecede artan sıcaklıklar ile yüksek nem oranından bunalan vatandaşlar, ya sahillere veya yaylalara çıkarak ya da zorunlu olmadıkça sokaklara çıkmayarak çözüm bulmaya çalışıyor.

 
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sıcaklıkların mevsim normallerinde seyrettiğini ve 37 derecede olduğunu belirtirken, kent merkezine belediyelerce yerleştirilen termometrelerde ise sıcaklık 40 derece olarak ölçüldü.

 
Meteoroloji yetkilileri, kentte gündüz yüzde 40-45 civarında seyreden nem oranının gece saatlerinde yüzde 96’ya kadar yükseldiğini belirttiler.

 
Öte yandan, yüksek nemin de etkisiyle hissedilir sıcaklıktaki artış nedeniyle çalışmak zorunda kalanların dışındakilerin sahil ve yaylalardaki yazlıklarına gitmeleri üzerine boşalan kent merkezi, adeta "hayalet şehir" görünümüne büründü.

 
Mersin’de de hava sıcaklıkları 30 derece olarak ölçülmesine rağmen sıcaklığın 38 derece olarak hissedildiği ve nem oranının ise yüzde 85’e ulaştığı belirtildi.


Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hafta sonu itibariyle hava sıcaklığının 1-3 derece daha yükselmesinin beklendiğini ifade ettiler.
Gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkının birkaç derece olduğunu belirten yetkililer, gündüzleri yüzde 75 civarındaki nem oranının geceleri yüzde 80-85 seviyelerinde seyrettiğini vurguladılar.


Hatay Meteoroloji yetkilileri de son yılların en sıcak temmuz ayının yaşandığını belirterek, gölgede 38 dereceyi bulan sıcaklıktan dolayı vatandaşlara açık renk elbiseler giymeleri, yaşlı, hamile ve kronik kalp rahatsızlığı olanların 11.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkmaması önerilerinde bulundular.

 
Yetkililer, kentte sabah ve akşam saatlerinde nem oranının yüzde 90’a ulaştığını bildirdiler.Bu arada, sıcaktan bunalan bazı gençlerin, kent merkezinde Atatürk caddesi, Vali Ürgen alanı üzerinde bulunan Tike Heykeli’nin etrafını çevreleyen süs havuzlarında, hijyenik ve sağlıklı olmayan koşullarda serinlemeye çalıştıkları görüldü.


Belediye yetkilileri, süs havuzuna giren çocukları engellemek için elbiselerini topladıkları, caydırıcı önlemlere rağmen engel olamadıklarından yakındılar.

 

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 11:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?