4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şiddete müftülük uyarısı

Adana'nın Kozan İlçe Müftüsü Ali Kılınç, eşlerin gerektiği yerde birbirlerine iltifat etmekten kaçınmaması gerektiğini belirterek, "Huzursuzluk olduğunda falcılara, büyücülere gitmek yerine uzmanlardan yardım alınmalı" dedi.

Adana Müftülüğü tarafından "Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Eşlere Düşen Görevler" konulu konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Doç. Dr. İsmail Karagöz, İl Müftülüğü Toplantı Salonu'ndaki konferans öncesi yaptığı konuşmada, programı düzenleyenlere teşekkür ederek, sevgi ve merhametin olmadığı yerde huzurun olamayacağını söyledi.

İl Müftüsü Mehmet Barış da, ailenin, toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak, "Çünkü ailede bilinçli eğitim ve yetiştirilme sayesinde gelecek nesillerimiz olan çocuklarımız kurtarılabilmekte ve bu şekilde toplum huzurunun sağlanması önem kazanmaktadır. Özellikle birlik ve beraberlik açısından, aile bütünlüğü ve mutluluğu açısından aile büroları çok gerekli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu büroda herkesle ve her kesimle ilgileniyor, herhangi bir ayrıma tabi tutmadan hem sosyal hem dini bilgiler insanlara veriliyor" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Kozan Müftüsü Ali Kılınç, insanların özelliklerini ortaya koyabilmeleri için şiddet ve gerginlikten uzak bir ortamda hayatlarını sürdürmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Sağlıklı bir ortam oluşturabilmek için aile içinde herkese görevler düşmektedir. Peygamberimiz; 'kendisi için istediğini başka kardeşi için de istemeyen gerçek iman etmiş sayılmaz' buyurmaktadır.

Dolayısıyla eşler, karşıdaki insanların da sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde hakkı olduğunu bilmelidir. Aile huzuru için ibadetlerimize devam etmeliyiz. Birbirlerimize gerektiği yerde iltifat ve övgü göstermekten kaçınmamalıyız. Eşler birbirlerine zaman ayırmalı, huzursuzluk olduğunda falcılara, büyücülere gitmek yerine uzmanlardan yardım almalı."
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:24:30
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 12:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?