1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Sigara öldürüyordu

SİGARA ÖLDÜRÜYORDU

Adana'da, yürürken sigarasını yakmak isteyen bir genç, dikkatini ateş almayan çakmak üzerinde toplayınca, önünde ki tümseği fark etmeyip ayağı takılarak içinde su bulunmayan nehir yatağına düştü. Kaldırımdan yaklaşık 4 metre aşağıda mahsur kalan gencin, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldıktan sonra ilk işi yeni bir sigara yakmak oldu.

Olay, saat 01.00 sıralarında, Fuzuli Caddesi, Galeria İş Merkezi arkasında ki Seyhan Nehri kıyısında meydana geldi. Duvar boyacılığı yapan 32 yaşında ki Mustafa Aktaş, işini bitirdikten sonra bir arkadaşıyla buluşmak için dışarı çıktı. Seyhan Nehri kıyısında yürüyen Aktaş, yolda ilerlerken bir sigara içmek istedi. Ancak Aktaş'ın çakmağı alev almadı. Sigarasını yakmakla uğraşırken bir yandan yürümeye devam eden Aktaş, önünde ki tümseğe ayağı takılınca, kendini nehir yatağında ki taşlık ve çamurluk alanda buldu. Yaklaşık 4 metre yüksekten düşen Aktaş,

kısa sürede toplandıktan sonra çıkmak istediyse de başarılı olamadı. Gencin "İmdat" çığlıklarını o sırada yoldan geçen bir başka vatandaş duydu. Vatandaş tarafından olay yerine çağrılan polis ekibi, mahsur kalan genci kurtarmak için itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede gelen itfaiye ekibi, uzattığı asma merdiven ile genci kısa sürede bulunduğu yerden çıkardı. Baraj kapakları kapalı olduğu için içinde su bulunmayan nehire düşen genç, kurtarıldıktan sonra kendi paketi ıslandığından, "imdat" sesini duyup yardım çağıran vatandaştan aldığı sigaraya yaktı.

Yüzme bilmediğini ve nehirde su olsaydı muhtemelen boğulacağını söyleyen Aktaş, "Arkadaşımla buluşmaya gidiyordum. Sigara yakmak isterken önümde ki tümseği görmeyip ayağım takıldı. Sonra kendimi çamurun içinde buldum. Allah devletimizden razı olsun. Kısa sürede gelip beni kurtardılar" dedi. Polis ekiplerinin kendisini eve bırakmasını istemeyen Mustafa Aktaş, "Mahalleye yeni taşındım. Beni bu halde komşular görse yanlış anlaşılır. Zaten yeterince rezil oldum" dedi. Yaralanmadığı belirlenen Aktaş, daha sonra yürüyerek evine döndü.

SİGARA ÖLDÜRÜYORDU
SİGARA ÖLDÜRÜYORDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2011 Salı 09:26:01
Güncelleme :12 Temmuz 2011 Salı 17:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?