2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Sigara yasağı' bilgilendirme toplantısı

Uzm. Dr. Nureddin Özdener, tütün kullanımının küresel bulaşıcı bir hastalık olduğunu söyledi.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şubesi'nde görevli Uzm. Dr. Nureddin Özdener, sigara yasağının dernek lokallerinde uygulanmasına yönelik İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı "Sigaranın Gerçek Yüzü" başlıklı sunumunda, zamanın, yaşamsal deneyimi bir kenara bırakıp, bilimi, gerçekleri uygulama zamanı olduğunu belirtti.

Dünyada her yıl 5 milyon, Avrupa genelinde 51 ülkede 1.2 milyon ve Türkiye'de 100 bin insanın sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini ifade eden Özdener, "Bu insanlar ölmekte midir, öldürülmekte midir? Türkiye'de her yıl 100 bin insan ölüyor, önlem alınmazsa bu 250 bine çıkacak" dedi.

Tütün kullanımının küresel bulaşıcı bir hastalık olduğunun altını çizen Özdener, "Özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde tütün kullanımı daha fazla. Çıkarılan bu yasaya hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu toplantının amacı, yasayı sizlerin de desteği ile halkımıza benimsetmektir" diye konuştu.

Toplantıya; Adana Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz, İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu ile dernek başkanları ve yöneticileri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 14:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?