4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sigortasız çalıştığını felç olunca öğrendi

Adana'da 12 yıl boyunca sigortası yapılmayan bir işçi, geçen yıl felç olunca 8 çocuğuyla mağdur oldu.

Merkez Yüreğir ilçesi, Yeşilbağlar Mahallesi, 1201. Sokak'ta ikamet eden 8 çocuk babası Mehmet Aslan (43), 13 yıl önce ailesiyle birlikte Adana'ya yerleşti.

12 yıl önce başladığı bir iş yerinde sigortasız hamal olarak çalıştırılan Mehmet Aslan, uzun yıllar demir, çimento gibi ağır yükleri taşıdı. Aslan, geçen yıl Ramazan ayında aniden rahatsızlanarak belden aşağısı felç oldu. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Aslan, 12 yıl boyunca emek verip çalıştığı şirketin kendisine sahip çıkmadığını iddia ederek, şirket sahiplerinden yardım istedi.

En büyük oğlunun haftalık 50 TL'lik kazancıyla geçindiklerini belirten Mehmet Aslan, maddi sıkıntılardan dolayı tedavi göremediğini, fizik tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. Aslan, "Yaklaşık 12 yıldır aynı şirkette hamallık yaptım. Geçen yıl Ramazan ayında, dizlerim tutmaz oldu. Daha sonra belden aşağı felç oldum. Hiçbir ihtiyacımı kendim göremiyorum. İdrarımı dahi yapamadığımdan karnıma sondaj taktılar. Çalıştığım süre içerisinde sigortam yapılmadı. Şimdi 8 çocuğumla birlikte mağdur oldum. Yatalak hasta olduğum halde sağlık karnem yok. Yeşil kartım vardı, şimdi vizesi bittiği için onu da kullanamıyorum" dedi.

Yiyecek ekmeği zor bulduklarını belirten Aslan, "Oğlum boyacılık yaparak para kazanmaya çalışıyor. Hayırseverlerin yardımıyla yaşamaya çalışıyoruz. Bazen de eski iş arkadaşlarım kendi aralarında para toplayıp yardım ediyorlar. Fakat 12 yıl çalıştığım iş yeri ve sahiplerinden hiçbir yardım görmedim. 12 yıl çalıştığım iş yerinden biraz vefa bekliyorum" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 17:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?