3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Silahlı magandalar meclis gündeminde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, hemzemin geçitlerdeki güvenlik sorunu ile silahlı magandaların neden olduğu olayları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

TBMM Başkanlığı'na 2 soru önergesi birden veren Tankut, önergelerin birinde hemzemin geçitlerdeki güvenlik sorununa dikkat çekti. Tankut, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, hemzemin geçitlerde yaşanan ölümlü kazalara işaret etti. Bakan Yıldırım'a, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te bir hemzemin geçitte 10 vatandaşın hayatına mal olan tren kazasını hatırlatan Tankut, TCDD Genel Müdürlüğü ile Genel Müdür'ün bu olayla ilgili farklı açıklamalar yaptığını ileri sürdü. Bariyerli önlemlere rağmen minibüs sürücüsünün geçmeye teşebbüs ettiği yönündeki iddialara dikkat çeken Tankut, önlemlerin artırılmasını isterken, otomatik bariyerlerin çift taraflı olarak geçişlerden en az birkaç dakika önce kapatılmasını teklif etti.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yönelttiği soru önergesinde de, milli maçlar başta olmak üzere bireysel veya ortak sevinç günlerinde silahlı magandaların dehşet saçtığını, bu kişilerin birçok ölümlü olaylara neden olduğunu bildirdi. Magandaların uzun namlulu silahları da kullandığını ve yılda yaklaşık 700 insanın bu olaylarda yaralandığına işaret eden Tankut, Bakan Atalay'a, en azından bundan sonra istenmeyen bu tür olayların yaşanmaması için ne gibi önlemlerin
alınacağını sordu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 15:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?