2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Şimdi de 'arazöz kavgası' çıktı!

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen bazı yerel medya kuruluşlarında, Büyükşehir Belediyesi’nin arazöz kiralama bedelleriyle ilgili olarak yapılan yayınların karalama amaçlı olduğunu belirterek, “Kimse karnından konuşmasın. Biz şeffaf bir belediyeyiz ve hesap bilmeyene hesap yapmasını öğretiriz” dedi.

Yapılan yanlı yayınlarda “Büyükşehir Belediyesi bir adet arazöze 50 günlük kira bedeli olarak 38.350 YTL ödüyor” denildiğini hatırlatan Genel Sekreter Hasan Gülşen, bu rakamın doğru olmadığını ve eksik bilgiyle yapılan hesaplamanın da yanlış olduğunu vurguladı.

Bulvarların refüj ve kaldırımlarındaki ağaç ve çiçekleri sulamak amacıyla arazöz kiraladıklarını ve bu tür işlerde günlük hesabın 8 saat üzerinden yapıldığını ifade eden Gülşen, “Ancak biz her bir arazözü 10’ar saatlik 2 vardiya halinde günde toplam 20 saat çalıştırmak üzere kiraladık. Takdir edilmesi gerekir ki, bu süre iki buçuk günlük vardiyaya eşdeğerdir” dedi.

Günde iki vardiya yapan her arazözde şoför ve sulama işçisi olarak 4 kişinin çalıştığına işaret eden Hasan Gülşen, “2008 yılı birim fiyatlarından hareketle, günde 20 saatlik hizmet karşılığında her arazöze günlük 650 YTL ödüyoruz. Bu rakama; aracın amortisman bedeli, mazot gideri ve çalışan 4 işçinin ücreti dahildir. Ayrıca kiralama gerçekleştirilmeden önce kurumumuz tarafından yapılan fiyat analizinde, bir aracın günlük gideri 671 YTL. olarak tespit edilmiştir. Bir aracın 50 günlük hizmet bedeli olarak bize yapılan teklif ise 32.500 YTL’dir” diye konuştu.

Araçların iki ayrı vardiyada günlük 20 saat hizmet verdiği göz önünde bulundurulduğunda, 8 saatlik normal vardiya bedelinin 260 YTL’ye tekabül ettiğini de hatırlatan Gülşen, “Yani bu araçları normal vardiya üzerinden günde 8 saat çalıştırsaydık, gün başına yüklenici firmaya 260 YTL ödeyecektik. Ancak yapılan yanlı yayınlarda araçların 10’ar saatlik iki ayrı vardiyada günde toplam 20 saat çalıştırıldığı anlatılmamış. Dolayısıyla bilgiler eksik verilmek suretiyle kamuoyu yanıltılmıştır” dedi.

Gülşen, sıcak ve rutubetli iklime rağmen, bulvar, kaldırım ve meydanlardaki yeşil örtünün her mevsim göz alıcı ve diri kaldığını, bu güzelliğin de bazılarını rahatsız ettiğine vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür karalama haberleri ile seçim öncesi yıpratılmaya çalışıldığını da belirten Hasan Gülşen, “Büyükşehir Belediyesi tüyü bitmemiş yetim hakkını en iyi koruyan kurumların başında geliyor. Sınırlı imkanlarla en iyi hizmeti veriyor olmamız bazılarını rahatsız ediyor. Bu tür haberler yapılırken bizim bilgimize başvurulsa, hem gazetecilik etiğine uygun hareket edilmiş, hem de kamuoyu yanlış bilgilendirilmemiş olur. Çamur at izi kalsın anlayışının ürünü olan bu tür yayınlarla bir yere varılamaz” yorumunu yaptı.

Öte yandan, yeni yapılan cadde ve bulvarlarda sulamanın kaldırım ve refüjlerdeki sabit sulama sistemi ile gerçekleştirildiğini kaydeden Gülşen, halen arazözlerle sulanan eski cadde ve bulvarlarda da sabit sulama sistemine geçileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 19:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?