4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Simit-ayranlı protesto

Adana'da, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi çalışanları, yemeklerin paralı hale getirilmesini, 4 gündür simit yeyip, ayran içerek protesto ediyor.

Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi'nde toplanan Eğitim-Sen, Dev Sağlık İş ve Ses Adana Şubesi'ne bağlı hastane çalışanları, üniversite yönetiminin ücretsiz yemek uygulamasını kaldırmasına karşı eylem yaptı.

"Yemek hakkımız, söke söke alırız" şeklinde slogan atan grup, yerleşkedeki İş Bankası Şubesi önünden yemekhaneye kadar yürüdü. Sağlık çalışanları daha sonra yine sloganlar atarak rektörlük binası önüne geldi.

Burada 4 gün önce öğle yemeğinin paralı hale getirilmesiyle birlikte başlayan simit yeme, ayran içme eylemi gerçekleştirildi. 500 kadar çalışan kendilerine dağıtılan simitleri yeyip, ayranları içti.

25 yıldır emek verdiklerini ancak bir öğle yemeğinin kendilerine fazla görüldüğünü ifade eden çalışanlar, "Paralı hale getirilen öğle yemeğinin tekrar ücretsiz hale getirilmesini istiyoruz. 4 gündür yemek hakkımız alındığı için simit yiyoruz. Yemek hakkımızı geri alana kadar öğle yemeği olarak rektörlük önünde ayran içip, simit yiyeceğiz" diye konuştu.

Kendilerini rektörlük binasına almayan özel güvenlik görevlilerine de simit ayran ikram eden eylemciler, daha sonra işlerinin başına döndü.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 15:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?