4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sinekle mücadelede son nokta

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Belediyelerin görevlerinin kanunda belirlendiğini, her belediyenin kendine ait olan görevleri yerine getirmek zorunda olduğunu söyledi.

Son günlerde sinekle mücadele ile ilgili kimin yetkili olduğuna ilişkin konuya açıklık getirme ihtiyacı ortaya çıktığını hatırlatan Zihni Aldırmaz, “Büyükşehir kanunu Büyükşehirin görevlerini tek tek yazmıştır, Görevleri içerisinde sivri sinekle mücadele dahil diğer bütün görevler İlçe Belediyelerine aittir” dedi.

Aldırmaz yaptığı yazılı açıklamasında daha sonra şöyle konuştu: “Esasen çevre temizlik vergisi de İlçe Belediyelerine ödenmektedir. Büyükşehir Kanalizasyon, Arıtma tesisleri, İçme suyu gibi büyük işler yapar, Çevre Temizliği gibi mahallerinin sokak ve caddelerinin onarımı gibi küçük işleri de kanun gereği İlçe Belediyeleri yapar. Büyükşehire bağlı 4 İlçe Belediyemiz sivrisinekle mücadeleyi halen yapmaktadır 5. İlçemiz bir ara tereddüt etmiş olmak la beraber Seyhan Belediyesi de sinekle mücadeleye başlamıştır. Çevre temizlik vergisi ile Emlak vergisi paralarını toplayan İlçe Belediyeleri, karşılığında da üzerlerine düşen görevleri yapmak zorundadırlar.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 16:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?