4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sinekler yerine halkı zehirlediler

Adana'da merkez Çukurova ilçesine bağlı Şambayadı köyünde belediyenin haşerelere karşı kullandığı ilaç, köy halkını hastanelik etti. Belediye aracından dumanla birlikte yayılan ilaç, köylüleri zehirledi. Köylüler, ambulanslarla hastanelere taşındı.

Alınan bilgiye göre merkez Çukurova ilçesine bağlı Şambayadı köyünde, Çukurova İlçe Belediyesi tarafından gece saatlerinde haşerelere karşı ilaçlama yapıldı. Belediye aracından dumanla birlikte yayılan ilaç, evlerinde uyuyan köy halkında baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik belirtileri göstermeye başladı. İlacın etkisi giderek yayılınca halk, köy meydanında toplanmaya başladı.

Tarlalarından dönen çiftçilerde de benzer rahatsızlıklar görülünce durum "112 Acil Servis" hattına bildirildi. Bunun üzerine köye çok sayıda ambulans geldi. Sağlık görevlileri, rahatsızlananları Adana Numune Hastanesi, Çukurova Devlet Hastanesi ve diğer sağlık kuruluşlarına kaldırdı. Buralarda tedavi altına alınan hastaların bir kısmı kısa sürede taburcu edilirken, bir kısmı da gözetim altında tutuldu.

Köyün imamı Mustafa Öztürk de cami hoparlöründen seslendiği köylülere yoğurt yiyerek önlem almaları konusunda uyarıda bulundu. Köylülerden 55 yaşındaki Orhan Türkmen, 50'den fazla kişinin zehirlenerek hastanelere kaldırıldığını, bir çok kişinin de hastanelere gitmeyerek kendilerince önlem almaya çalıştığını belirterek, "Sinek ilacı bugünden itibaren atılmaya başlandı. Belediye aracından yukardan başlanarak 3 sokakta zehirleme yapıldı. Şimdi millet hastanelerde tedavi görüyor" dedi.

Bazı köylüler de belediye aracından sıkılanın haşere ilacı olmadığını savunarak, "Bu sıkılan tarım ilacı da olamaz. Nefes alamıyorduk" diye konuştu. Hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edilen köylüler de "Uyuyordum, bir anda öksürmeye başladım. Birçok kişi zehirlendi. Tüm köy zehirlendi nerdeyse" dedi.
Bazı ailelerden 15 kişi aynı şikayetle hastanelere akın ederken, annelerinin kucağında hastaneye gelen çocukların ağladığı gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 10:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?