2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sinemanın ünlüleri Adana'ya geldi

Bu yıl 15.'si düzenlenen Altın Koza Film Festivali için Adana'ya gelen sanatçılar, çiçeklerle karşılandı.

2-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale katılmak üzere bugün özel uçakla Adana Havalimanı'na gelen sanatçıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Fevzi Acevit çiçeklerle karşıladı.

Uçakla, Türk sinemasının emektarı Yılmaz Köksal, Süleyman Turan, Bulut Aras, Ekrem Bora, Nuri Alço, Şemsi İnkaya, Rutkay Aziz, Yalçın Dümer ve İzzet Günay gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 153 sanatçı Adana'ya geldi.

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Şemsi İnkaya, Altın Koza'nın kendi kuşakları için çok şey ifade ettiğini belirterek, "Altın Koza'nın uzun bir aradan sonra tekrar başlaması çok güzel bir olay. Benim üzerinde durduğum başka bir konu var. Festivallerin değerini bilmek lazım ve destek olmak lazım. İleride tiyatro festivali diye bir şey kalmayacak, bale kalmayacak, opera kalmayacak, güzel sanatlar kalmayacak. Onların yerini başka şeyler kaplayacak. Onun için şimdiden mücadelemizi verelim ve festivallere destek olalım" dedi.

Yılmaz Köksal da, Adana'nın sinemanın anavatanı olduğunu ifade ederek, "Yeşilçam'ın kritik dönemlerinde Adana sinemaya en çok yardımı yapan bölgeydi. Yeşilçam'a en çok emeği geçen bölge Adana bölgesi. Şimdi sinema yok. Eskiden 100-150 film çekilirdi, şimdi 10-15 film çekiliyor. Bu da güzel. Gerçekten güzel şeyler yapılıyor artık. Biz buraya bedel ödemeye geliyoruz. Adanalıların sinema adına yaptıklarının bedelini ödemeye geliyoruz. Koşa koşa geliyoruz" diye konuştu.

Türk sinemasının "kötü adam"ı Nuri Alço ise, Altın Koza'nın sinemanın kalbi olduğunu belirterek, "Öncelikle başkanımızı kutluyorum. Festival her sene çok daha güzel oluyor. Duayenlerin burada oluşu bizi daha çok memnun etti. İnşallah hayırlı olur" dedi.

Rutkay Aziz de, Altın Koza'nın Türk sinemasında önemli bir yeri olduğunun altını çizerek, "Altın Koza, 15. yılında da Türk sinemasına yeni yeni heyecanlar ve coşkular katacaktır" şeklinde konuştu.

Sanatçılar, daha sonra Adana Havalimanı'ndan ayrılarak, konaklayacakları otellere gitti.

 

 

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 14:46:53
Güncelleme :3 Haziran 2008 Salı 14:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?