4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sırada 3 kişi daha varmış...

Adana'da 8 kişiyi öldürdükten sonra evinde veda mektubu yazarken yakalanan katil zanlısının 3 kişiyi daha öldürmeyi planladığı ortaya çıktı.

Adana Valisi İlhan Atış, NTV'de katıldığı "Canlı Gaste" adlı programında, Adana'daki olayın ekonomik boyutunun da bulunduğunu, ancak bunun tek bir neden olamayacağını söyledi.

Olayın sosyolojik boyutlarının bulunduğunu belirten Atış, "İsraf, fazla borçlanmak, kredi kartına yüklenmek, onu ödemek için eşten dosttan aileden yardım istemek var. Ailenin buna bir 'hayır' cevabı var ve mecburen bir dışlanmışlık var. Bu sorun ailelerde birbirlerine karşı bu tip davranışları sergilemelerine neden oluyor. Bu toplumsal bir problem" dedi.

Katil zanlısı Murat Y.'nin, yakalandığında bir veda notu yazdığını ve borçlarından bahsettiğini kaydeden Atış, "Dolmuş durağında 3 kişiyi öldürüp intihar edeceğini belirtiyor. Kısa süre içinde olaya el koyup, şüpheliyi yakalamasaydık 3 cinayet daha olabilirdi" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile olayla ilgili bilgilerin basına aktarılması konusunda bir aralarında bir sorun yaşandığı yönündeki soruyu cevaplandıran Vali Atış şunları söyledi:

"Sorun olmadı, belediye başkanı konuşmasını televizyonlar yansıtınca sorun var gibi oldu. Aslında bu tip olaylarda en tehlikeli şey bilgi kirliliğidir. Bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak tek yetkili validir. Vali yetki verirse, emniyet müdürü, jandarma komutanı da açıklama yapabilir. Belediye başkanımızın verdiği bilginin kirliliğe neden olabileceği, belediye başkanımızı bundan dolayı üzebileceğini düşündüğümden onun gelecekte üzülmesini engellemek için yaptığının yanlış olduğunu anlattım. Kendileri de anladı. Televizyonda sert bir ifadesi var, belediye başkanımız kibar bir insandır, heyecanından sürçülisan ettiğini düşünüyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 10:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?