4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şirin Baba'ya 24 yıl hapis

Adana’da 7 yıl önce 2 kişinin öldürülmesi olayını azmettirdiği iddiasıyla yargılanan organize suç örgütü ele başı "Şirin Baba" lakaplı Mehmet Şirin Aksoy, 24 yıl ağır hapse mahkum edildi. Diğer sanıklardan biri müebbet, diğeri de 16 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önce yerel mahkemece sanıklara verilen ceza, Yargıtay 1. Ceza Dairesi ’usulde eksiklik’ olduğu gerekçesiyle bozulunca, sanıklar Mehmet Şirin Aksoy (42), Mehmet Yılmaz (40) ve Rıdvan Demir (24) tekrar Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Duruşmada, Pozantı Cezaevi’nden getirilen sanık Rıdvan Demir hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanan Mehmet Şirin Aksoy, Rıdvan Demir ve hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Habip Demir, duruşmaya gelmedi.

Doruk Oto Galeri’nin sahibi İskender Gürler ile yanındaki arkadaşı Ali Rıza Yılmaz’ın öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla ömür boyu ağır hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan Mehmet Yılmaz, oto galerici İskender Gürler ile Ali Rıza Yılmaz’ı öldürdüğünü itiraf ederken, "Diğer sanıkların hiçbir suçu yok. Cinayetleri ben işledim" diyerek suçu üzerine aldı.
Daha önce ifade veren Mehmet Şirin Aksoy ise hakkındaki iddiaları yalanlayarak, "Kimseyi cinayetler için azmettirmedim. Öldürülen İskender Gürler ve ailesine karşı bir husumetim yok. Onları tanımam" demişti.

Sanık Rıdvan Demir ise daha önce yaptığı savunmasında suçlamayı kabul etmeyerek olayla ilgisinin olmadığını öne sürmüştü.

Duruşma sonunda sanıklardan Mehmet Yılmaz müebbet ağır hapis, Mehmet Şirin Aksoy 24 yıl, olay tarihinde yaşı küçük olan Rıdvan Demir ise 16 yıl 8 ay ağır hapse mahkum edildi. Sanık Habip Bakır’ın ise gıyabi tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Olay Adana’da, 10 Ağustos 1998 yılında D-400 Karayolu üzeri Sedef Oteli ile Doruk Galeri önünde meydana gelmişti. Oto galeri sahibi İskender Gürler ile Ali Rıza Yılmaz’ın içinde bulunduğu 06 C 1288 geçici plakalı Mercedes marka otomobil, Kaleşnikof marka otomatik tüfek ve 14’lü diye tabir edilen silahlarla taranmış, olayda Gürler ile Yılmaz hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 13:35:40
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 12:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?