3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sivil Toplum Platformundan ziyaret

Adana Sivil Toplum Platformu üyeleri, Adana Valisi İlhan Atış’ı ziyaret etti.

Geçen hafta ülkede oluşturulmak istenen kargaşa ve kaos ortamına dikkat çekerek terör olaylarının biran önce son bulması için bir basın bildirisi yayınlayan Adana Sivil Toplum Platformu, yine aynı çerçevede Vali Atış'ı ziyaret etti.

Platform temsilcileri, ziyarette, bu ülkenin bütünlüğü için üzerlerine düşen veya düşebilecek her türlü görevi üstlenmeye hazır olduklarını belirttiler. Platform olarak her ay bir konuyu dile getireceklerini, bu ay terör konusunu işlediklerini vurgulayan Adana Sivil Toplum Platformu temsilcileri, önümüzdeki ay eğitim sorununu masaya yatıracaklarını ifade ettiler.

Vali İlhan Atış da, geçen hafta PKK yanlısı gösterilerde öne çıkarılan çocukların aileleri ile ilgili yaptığı açıklamaların farklı yöne çekilmek istendiğine dikkat çekerek, tek gayesinin çocuklarına sahip çıkmayan ailelerin kendi çocuklarına sahip çıkarak sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Atış, sokaklarda yasa dışı eylemlerde kullanılan bu çocuklar için kendi öz evladı gibi üzüldüğünü, bunlardan bir tanesini dahi bu eylemlerden kurtarıp yarının saygın bir insanı olmasına vesile olmayı en büyük bahtiyarlık olarak addedeceğini belirtti.
Vali İlhan Atış, 87 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek böyle bir platform oluşturmalarını takdir ettiğini ve böylesi bir oluşuma sevindiğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?