3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sivil toplum teröre karşı ayakta!

Adana'da meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları, 15 askerin şehit edildiği hain saldırıyı kınadı.

Adana Barosu Başkanı İbrahim Gazioğlu, düzenlendiği basın toplantısında, terörist saldırıyı lanetleyerek, "Aktütün Karakolu'na yapılan ve 15 askerimizin şehit olduğu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Teröristlerin bu hain ve alçakça saldırısı sonucu şehit olan askerlerin kanı yerde kalmayacaktır" dedi.

Gazioğlu'nun açıklamasının ardından şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Çukurova Üniversitesi Senatosu da, hain saldırıyı şiddetle kınadı. Senato'nun açıklamasında, "Sınırlarımızda ve yurt içinde terör örgütünün saldırılarına karşı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor ve Çukurova Üniversitesi mensuplarının, üstlerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduğunu bildiriyoruz. Bu son hain saldırıdan sorumlu bulunanlara en sert bir biçimde karşılık verilmesinin bir vatan görevi, şehitlerimize karşı borcumuz olduğu düşüncesindeyiz. Buna yataklık edenler, kolaylık sağlayanlar sonuna kadar araştırılmalı, görünen ve gizlenen vatan hainlerine karşı gereken ders verilmelidir. Bu saldırılar Türk milletinin sabrını zorlamaktadır. Bu sabrı zorlayanlar, tarih boyunca gereken cevabı almıştır" denildi.

Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nden yapılan açıklamada ise, bu ve benzeri saldırılardan yalnızca terör eylemlerinde yaşamını kaybeden ve yaralanan insanların değil, bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşama umudu, barış ve demokrasinin de zarar gördüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca, terör örgütüne koşulsuz silah bırakması çağrısında bulunuldu.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Ümit Özlü, terörü lanetleyerek şunları kaydetti: "Terörün ana sebepleri bellidir. Onu besleyen ana unsurları devletimiz mutlaka tespit etmiştir. Varsa hatalar, tedbirler yeniden gözden geçirilmelidir. Vatani görevine davulla zurnayla yolladığımız evlatlarımızı, terör nedeniyle gözyaşları içerisinde karşılıyoruz. Yeter artık. Analar ağlamasın. Bu hain eller kırılmalı, terörün kökü kazınmalıdır. Gün, birlik olma günüdür. Siyasi bir kararlılıkla, milli seferberlik başlatılmalıdır."

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Umut Çelik ise, sıkılan her kurşun, atılan her bomba, patlayan her mayın ve yapılan her saldırının, ülkemizde barış içerisinde bir arada yaşama umuduna vurulan bir darbe olduğunu vurguladı.
Türkiye Harp Malülleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Güluçar da, kundaktaki bebeğe bile ölüm kusmaktan çekinmeyen kanlı terör örgütünün alçakça ve kalleşçe saldırılarına devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Timsah gözyaşlarını bile akıtmayı beceremeyen ve her fırsatta dağdaki teröristleri kardeşleri olarak neteleyen, onlara bırakın 'terörist' demeyi her fırsatta sahip çıkanlar, bugün ne yazık ki TBMM çatısı altında da yandaş olduklarını açıkça belirtmektedirler. Bu elim tablo, kutsal vatan toprağı için canını, kanını veren, 'ölersek şehit, kalırsak gaziyiz' düşüncesiyle gözünü kırpmayan biz şehit aileleri ve gazileri yürekten yaralamaktadır. Ama asla unutulmamalıdır ki bizler nasıl hayatlarımızın baharında canlarımızı, kanlarımızı ve uzuvlarımızı bu aziz vatanımıza, milletimizin mutlu ve huzur içinde yaşaması, al bayrağımızın daha gür dalgalanması için verdiysek, kahraman ordumuzun her neferinin aynı duygularla görevlerini yapacaklarına ve hainlere hak ettikleri en ağır cezayı vereceklerine güvenimiz ve inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı şehit ailelerimize sabır ve başsağlığı, yaralanan gazilerimize de acil şifalar dileriz."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?