4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Siyaset Akademisi start aldı

SİYASET AKADEMİSİ START ALDI

‘Siyaset Yerelde Başlar’ vurgusu ile 2008 yılı Ocak ayından bu yana Türkiye’de siyasal bilincin arttırılması ve daha nitelikli siyasi kadroların yetişmesi amacıyla AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Siyaset Akademisi; "Demokrasi, Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi" başlığı altında 2009 yılı eğitim faaliyetine Adana’da da başladı.

Bugüne kadar Adana’da yaklaşık 300 kişinin kayıt yaptırdığı Siyaset Akademisi’nin ‘Demokrasi Kültürü’ konulu ilk dersini Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde Doç. Dr. B. Berat Özipek verdi.

10 hafta sürecek Siyaset Akademisi’nde dersler akşam saat 19.00 ile 21.00 saatleri arasında verilecek.

Siyaset Akademisi’nin ilk ders programının açılışına Siyaset Akademisi Genel Koordinatörü Ercan Demirci, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, aynı zamanda akademide öğrenci olan AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, il yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları,Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Fatma Güldemet Sarı’nın yanı sıra Siyaset Akademisi öğrencileri katıldı.

Akademinin açılışında bir konuşma yapan AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Siyaset Akademisi ile siyasette seviyenin yükseldiğine dikkat çekerek, “Siyaset Akademisi, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Adana’da ikinci kez hayat bulmaktadır. Siyaset Akademisinin eğitim programlarına katılanlar bundan sonra siyasete ve topluma daha farklı bir pencereden bakacaklardır. Akademinin Adana’ya hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Milletvekilinden il başkanına, il başkanından belediye başkanına, belediye başkanından meclis üyesine, meclis üyesinden, teşkilat yöneticine, mahalle temsilcilerine ve müşahitlere kadar siyasetle ilgili olan herkesin mutlaka siyasetle ilgili bilgi almaları gerektiğini dile getiren AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci ise Akademinin hangi görüşten olursa olsun tüm insanlara açık bir eğitim faaliyeti olduğunu söyledi.

Siyaset Akademisi Genel Koordinatörü Ercan Demirci ise ilk ders öncesi yaptığı bilgilendirme konuşmasında, Siyaset Akademisi’ne katılanlara nereden geldiklerini, hangi görüşten olduklarını sormadıklarını belirterek, “Fikirlerin ifade edilmesinde, sorunların çözülmesinde ve halka hizmet götürülmesinde siyaseti bir araç olarak görüyoruz. Demokrasi kültürü adına sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Siyaset Akademisi’ne bu perspektiften bakıyoruz” diye konuştu.

Siyaset Akademisi kayıtlarının yoğun talep üzerine 15 Kasıma kadar uzatıldığını bildiren Siyaset Akademisi Adana İl Koordinatörü Nuray Özcanlı ise yaptığı konuşmada, “Kurumsal bir kimliğe sahip olan AK Parti Siyaset Akademisi, kozmopolit toplum yapımıza rağmen önemi artan bilgi birikimi ve araştırma tecrübesini toplumun bütün kesimlerine kazandırmak, bu vesile ile 21. yüzyıl Türkiye'sini dünya siyasetinde hak ettiği yere taşıyacak "birey"lerin niteliklerini arttırmak gayesi ile siyaset hayatımızda farklı alanlarda eğitim faaliyetlerine devam edecektir” dedi.

SİYASET AKADEMİSİ START ALDI
SİYASET AKADEMİSİ START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 17:11:04
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 18:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?