4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Siyaset bitecek hizmet başlayacak

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer, “Seyhanlının desteğiyle belediye başkanı seçilmem halinde parti rozetimi yakamdan çıkarıp halkın başkanı olacağım. 30 Mart itibariyle siyaset artık geride kalmış olacak. Siyasi ayrımcılığa girmeden hizmet dönemim başlayacaktır” dedi.

Özer, Yeşilyurt Mahallesi’ndeki bir kahvede düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şehri güney-kuzey diye ayırmanın çok çirkin bir anlayış olduğunu, bu çirkin anlayışın mevcut belediye başkanı tarafından sergilendiğini ifade etti. Özer, “Kentimizde yaşayanları bana oy verenler ya da bana oy vermeyenler diye ayırmak ve hizmeti de bu anlayışla vermek ya da vermemek ortaçağ düşüncesidir. Bu düşünceye teslim olanlar ayıplarıyla yaşarlar ve anılırlar. Oysa kim hangi partiden olursa olsun, seçildikten sonra artık halkın belediye başkanı olduğunu unutmamalıdır. Bu hem bir siyasi terbiyedir, hem de halkın iradesine saygıdır” dedi.

Seyhan’ı gerek bölgesel olarak gerekse etnik kökenlerine göre ayıranların mutlaka Seyhanlılar tarafından cezalandırıldığını, 29 Mart seçimlerinde de aynı yapının ortaya çıkacağından şüphe duymadığını belirten Özer, şunları söyledi:
“Her şeyden önce halkın iradesine saygı duymak gerekir. Bu iradeyi dikkate almayanlar hataya orada başlarlar. Bizim gerek siyasi inancımız, gerekse halk iradesine verdiğimiz önem; böyle bir hatayı yapmamızı tamamen engellemektedir. O nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’nin terbiyesinden gelen biri olarak hiçbir nedenle ayrım yapmaksızın Seyhanlının başkanı olacağımı şimdiden taahhüt ediyorum. Seyhan Belediyesi’ni tepeden inmecilerin yönettiği dönem sona erecek, halkımızla birlikte ilçesi yöneteceğiz. Karar süreçlerinde halkın katılımını sağlayacağız.”

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 18:17:49
Güncelleme :7 Mart 2009 Cumartesi 18:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?