4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Siyasette eşitlik olmalı'

Adana Barosu Genel Sekreteri Av. Kezbannur Özşahin, kadının aktif siyaset hayatında yer alması için önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirterek, "Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarında değişiklikler yapılarak eşitlik sağlayacak cinsiyet kotası konulmalıdır" diye konuştu.

Özşahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mahmut Esat Bozkurt Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, eşitsizliğe, ayrımcılığa, sömürüye karşı durmak, emeğine, kimliğine sahip çıkmak; tepkisizliği, boyun eğmişliği aşmak, örgütlenme isteklerini dile getirmek için kadınların 8 Mart'ı; el ele verdikleri bir gün olarak kutladıklarını ifade etti.

Özşahin, Anayasa ve yasalarda kadınların eşit haklara sahip olmalarına rağmen fiilen eşit haklara sahip olmadıkları gibi kültürel gelenekler, dini inanç ve uygulamalarla ailede, toplumsal yaşam ve iş yerinde kadınlara karşı ayrımcılığın çok yaygın bir uygulama şeklinde süregeldiğini vurguladı.

Kadına yönelik ayrımcılığın önüne geçilerek kadının aktif siyaset hayatında yer alması için önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini anlatan Özşahin, "Siyasi Partiler ve seçim yasalarındaki gerekli değişiklikler yapılarak eşitlik sağlayacak cinsiyet kotası konulmalıdır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 16:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?