2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Siyasette kadın oranı artmalı

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, tüm kadınları siyaset arenasına davet ettiklerini bildirdi.

Seymenoğlu, AK Parti Adana İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Kadınların Yerel Siyasete Katılımı" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Meclis'te 550 milletvekilinden sadece 50'sinin bayan olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Seymenoğlu, "Bu oran çok düşük. Kesinlikle bu oranı yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

Toplumsal öngörülerden, gelenek ve göreneklerden fazla aydınlanamayan kadınların, siyasette pek uğraş veremediğini belirten Seymenoğlu, "Bu arenaya tüm kadınlarımızı davet ediyoruz. Benim sizden ricam, hangi partiden olursa olsun kadınlarımıza destek verelim" diye konuştu.

AK Parti İl Başkan Vekili Erol Çomu da, çağdaş, modern bir Türkiye için kadınların siyasette aktif hale getirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "AK Parti, kurulduğu günden bu yana bayanlara büyük önem veriyor, vermeye de devam edecektir. Bu vesileyle seçimlerin kazanılmasında bayanlarımızın büyük rolü olacaktır. Şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Neşe Arısoy ise, kadınları siyasete davet ederek, "Kadınsız siyaset olmaz, olsa da büyük eksiklikler olur" şeklinde konuştu.

Hayal Park'taki toplantıya; AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, il yöneticileri, ilçe kadın kolları başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 21:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?