4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şizofreni Dostları Derneği 1 yaşında

Adana'da "Herkes için başka bir dünya" mümkün sloganıyla yola çıkan Adana Şizofreni Dostları Derneği, birinci yaşını Dr. Ekrem Tok Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde kutladı.

Dernek üyelerinin yanı sıra hastanede tedavi görmekte olan hastaların da katıldığı kutlama etkinliğinde, şizofren hastalarının ve yakınlarının sorunları masaya yatırıldı.

Tüm olumsuzluklara karşı bir yıl gibi kısa sürede üye sayısının 50'ye ulaştığını belirten derneğin yönetim kurulu üyesi Mustafa Çamlı, hastaların ve yakınlarının birbirlerini tanıyarak, bir araya gelmelerini sağlamak ve hastalık konusunda gerekli eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Hastalığın yanlış ve eksik bilinmesinden dolayı özelikle medyada yanlış yayınların sebep olacağı yıkımları göz önünde bulundurularak basın kuruluşlarının doğru bilgilendirilmesi için çalışmalar hedeflediklerini söyleyen Çamlı, "Hastaların tedavi sonrası aile hayatının sorumluluklarını bilen, iş ve mesleğinde başarılı insanlar olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 14:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NADİDE YILMAZ IP: 78.170.163.xxx Tarih : 8.02.2011 22:40:53

ADANA DA BÖYLE BİR DERNEGİN KURULMUŞ OLMASI BİR ADANALI OLARAK ÇOK ÜMİT VERİCİ.ÇÜNKÜ BU DURUM TOPLUM TARAFINDAN TAM OLARAK BİLİNMEMEKLE BİRLİKTE GÖZ ARDI EDİLMEKTE SANKİ GÖRMEYİNCE SORUN ORTADAN KALKACAKMIŞ GİBİ . İNATLA YILMADAN BU DURUMU BAŞTA ADANA OLMAK ÜZERE TÜM TÜRKİYE YE FAKETTİRİP FARKINDALIK YARATMAMIZ LAZIM . ŞİZOFRENLERİNDE BİR BİREY OLDUGUNU VE HAKLARININ OLDUGUNU UNUTMAMAK LAZIM . İLLA ONLARI VE AİLELERİNİ ANLAMAK İÇİN BU DURUMUN BASIMIZA GELMESİ GEREKMİYOR ELİMİZDEN GELDİGİ KADAR ONLARIN YANINDA OLMALI VE DESTEK VERMELİYİZ...