4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şizofreni hastası annesini arıyor

6 KEZ EVDEN KAÇAN ŞİZOFRENİ HASTASI ANNESİNİ ARIYOR

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşayan Halil Kıçkı, bir yıl içinde 6. kez evinden kaçan ve 20 gündür kayıp olan şizofren hastası annesini arıyor.

Ceyhan'ın Şahin Özbilen Mahallesi'nde yaşayan 20 yıllık evli ve 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Münevver Kıçkı'nın bir yıl önce davranışlarında büyük değişim meydana gelince eşi Hasan Kıçkı tarafından İskenderun'daki bir hastaneye götürüldü.

Doktorun şizofreni teşhisi koyduğu Münevver Kıçkı, son bir yıl içinde 6 kez evini terk etti. Şehir dışına kaçan hasta kadın, 15 Eylül 2008 tarihindeki ilk kaçışında 2 gün sonra Aydın'da bulundu. Evine getirilen kadın, 12 Kasım tarihinde tekrar evini terk etti. Bitkin ve perişan halde iki defa Adana'da bulunan Münevver Kıçkı, tekrar evine getirildi. 4. kaçışından bir hafta sonra İstanbul Esenler Otogarı'nda bulunan kadın, 1 Temmuz 2009 tarihinde tekrar İstanbul'a kaçarak 48 gün evine dönmedi. 2 Ekim tarihinde tekrar evinden kaçan Münevver Kıçkı'ya 20 gündür ulaşılamıyor.

Babası ile birlikte gece gündüz şizofren annesini arayan 18 yaşındaki Halil Kıçkı, annesinde daha önceleri herhangi bir rahatsızlık olmadığını, son bir yıl içinde davranışlarının değiştiğini söyledi. Kıçkı, "Annem ayın 2'sinden bu yana kayıp. Şizofreni rahatsızlığı var. Doktorda tedavi gördü. Kullandığı ilaçlar sürekli uyutuyordu. Ondan sonra bu duruma geldik. İşe gidiyor gibi Ceyhan'dan sürekli Adana'ya geliyoruz. Parkları arıyoruz. Gerekli yerlere müracaat ediyoruz. Sabahtan akşama kadar arıyoruz.Akşam saatlerine kadar annemi bilmak için geziyoruz. Karanlık çökünce evimize dönmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Annesinin bir yıl içinde 6 defa evden kaçtığını anlatan Halil Kıçkı, son kaçışında Adana'da bir parkta görüldüğünü belirterek, "Bir kadın annemi gördüğünü söylemiş. Annem oraya daha önce uğramış. 'Salı günü geleceğim' demiş. Bugün özellikle geldik. Sabahtan beri arıyoruz" diye konuştu.

10. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki kız kardeşi Pınar'ın evde gözleri yaşlı beklediğini söyleyen Halil Kıçkı, annesine çağrıda bulanarak, "Anne artık gel, seni çok özledik. Yeter artık. Ayın 2'sinden beri yoksun. Bacım da, ben de, babam da heder olduk. Kurbanın olayım dön artık evine" dedi.

6 KEZ EVDEN KAÇAN ŞİZOFRENİ HASTASI ANNESİNİ ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 10:30:03
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 12:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?