4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sloganlı eyleme 70 TL. ceza

YARIM KALAN SLOGANLI EYLEME 70 TL CEZA

Adana'da, Çukurova Üniversitesi'nde yazar Yaşar Kemal'e fahri doktora unvanı verilmesi nedeniyle düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedilen kanser hastası mahkum Güler Zere'nin serbest bırakılması için eylem yapmak isterken polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan üniversiteli Halime Keçeli'ye 70 TL para cezası verildi.

Elbistan E Tipi Cezaevi'nde 34 yıllık hapis cezasını çekmek için yatarken 14'üncü yılında kansere yakalanan ve yaklaşık 4 ay Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde mahkum koğuşunda kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 6 Kasım'da affedilen Güler Zere'nin özgürlüğü için mücadele eden arkadaşları tek tek para cezasına çarptırılıyor.

Adana Demirspor ile İtalya Serie A takımlarından Livorno arasında oynanan dostluk maçında Güler Zere'ye özgürlük pankartı asan 10 kişiye 11 bin 200 TL para cezası verilmesinin ardından, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Halime Keçeli'ye de, "Güler Zere'ye özgürlük" istediği için 70 TL para cezası verildi.

Cezalar tam da Zere'yi Cumhurbaşkanı Gül'ün affetmesinin ardından geldi. Keçeli, Zere mahkum koğuşunda tedavi görürken Çukurova Üniversitesi'nin 2009-2010 eğitim yılı açılış töreninde yazar Yaşar Kemal'e fahri doktora unvanı verilen Mithat Özsan Amfi Tiyatro salonunda yapılan toplantıda protesto gösterisi yapmak istedi. Keçeli, salonda, "Siz böyle şatafatlı törenler açılışlar yaparken Gül" dediği anda polisler tarafından gözaltına alındı. Apar topar polis merkezine götürülen Keçeli, daha sonra serbest

bırakıldı. Ancak bir süre sonra Güler Zere serbest kalırken, Keçeli ise Kabahatler Kanunu'na göre, "huzur ve güvenliği bozduğu" gerekçesiyle 70 TL para cezasına çarptırıldı.

Halime Keçeli, yaptığı açıklamada, kendisine ceza yazıldığı günlerde Cumhurbaşkanı Gül'ün Güler Zere'yi affettiğini belirterek, "Ben Zere'nin serbest bırakılması için toplantıda eylem yapmak istedim. 'Güler Zere'ye özgürlük istiyorum' diyecektim. Ama ağzımdan sadece 'Gül' kelimesi çıktıktan sonra polisler beni yaka paça gözaltına aldı. Benim amacın Zere'nin özgür bırakılmasıydı. Ben sadece 'Gül' diyebildim. Ne tesadüftür ki ondan yaklaşık 2 ay sonra da Cumhurbaşkanı Gül, Zere'yi affetti" dedi.

Kendisinin Zere'nin affedilmesi için protesto yapmak isterken gözaltına alındığını ve ceza verildiğine dikkat çeken Keçeli, "Ben protestomu yapamadan ceza aldım. Güler Zere'nin serbest bırakılması için demokratik hakkımı kullandım. Ceza aldım. Ancak Cumhurbaşkanı Gül Zere'yi affetti. Ben onun affedilmesi için ceza aldıysam Gül'de suç işlemiştir onun da ceza alması gerekir. Çünkü Zere'yi o serbest bıraktı. Bunların hepsi çelişkidir" iddialarında bulundu.

YARIM KALAN SLOGANLI EYLEME 70 TL CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 10:08:01
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 16:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?