4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şöför esnafı bayramlaştı

AESOB'DA BAYRAMLAŞMA HAREKETLİLİĞİ

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, kardeşi kardeşi düşürerek ülkemizi bölüp, parçalamaya çalışanlara karşı başta esnaflar olmak üzere herkesin uyanık olmasını istedi.

ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'nda düzenlenen ve yoğun ilgi gören geleneksel bayramlaşma töreninde konuşan Birlik Başkanı Kazım Barışık, dini bayramlar sayesinde birçok insanın yılda en az iki kez de olsa bir araya geldiklerini belirterek, "Onun için yüce mevlam cemi cümlemizi kazalardan belalardan musibetlerden korusun. Hepimize sağlık, sıhhat, huzur mutluluk ihsan eylesin. Kardeşi kardeşi düşürmek isteyenlere yüce mevlam fırsat vermesin. Öyle bir devirde yaşıyoruz ki, bunu bilen çok bilmeyenler de var. Osmanlı nasıl parçalandıysa, Sevr Anlaşması'nı imzalayanlar, hala yürürlükte kabul ediyor ve bu ülkeyi de o hale getirmek istiyorlar. Ama bizler aklımızı çalıştıracak onların oyununa gelmeyeceğiz. O yüzden bizler birbirimizi, ülkemizi sevmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'de kimse 'Ben ikinci sınıf vatandaşım' diyemez. Ama bizim kafamızı karıştıranlar var . Onlara kanmayacağız. Ben buradan kalksam, Diyarbakır'a Şırnak'ta, kendime yer alsam, iş yapsam, sen buraya gelemezsin diyen olur mu ? Oradan geleceklere söz eden var mı ? Yok. Hesaplar bizi birbirimize düşürmek içindir. Uyanık olacağız. Onun için biz kardeşler kol kola gireceğiz, vatan bizim, ülke bizim, biz kardeşiz diyecek kenetleneceğiz"dedi.

Birlik Başkanı Barışık, bayram nedeniyle ESOB'a kadar gelerek bayramlaşmaya katılan tüm misafirlerine ayrı ayrı teşekkür ederken, "Yüce Mevla, İslam Alemi'ne iki dini bayram hediye etmiştir. Birincisi Ramazan Bayramı, diğeri de Kurban Bayramı'dır. Biz de esnaf teşkilatı olarak bize gelen herkesle kucaklaşma, kaynaşma, barıştırma gibi bir noktada ibadet olan emri yerine getirmekteyiz"diye konuştu.

ESOB'taki bayramlaşmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Serdar Seyhan, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaketir Belediye Başkanı ve Pozantı Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kılıçkaya, Tarsus Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Birlik Başkan Vekilleri Mustafa Avşar ve Aydın Hür ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Birliğe bağlı çok sayıda esnaf odası başkan ve üyeleri, ESOB personeli, işadamaları, medya mensupları ve vatandaşlar katıldı.

AESOB'DA BAYRAMLAŞMA HAREKETLİLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 10:17:03
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 12:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?