2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Soğuk bastırdı, ısınmak zorlaştı

Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da hava sıcaklığı düşüş gösteriyor.

En düşük sıcaklığın 2 derece olarak ölçüldüğü kentteyse ısınmaysa ayrı bir sorun olarak öne çıkıyor. Özellikle statlarda görev yapan personel, soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşarken, işçilerin projeksiyon ışığında ısınmaya çalışmasıysa ilginç bir görüntü oluşturuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Adana'da bugün en yüksek sıcaklık 17 derece, en düşük sıcaklıksa 4 derece olarak ölçüldüğü ifade edilerek, 5 günlük hava tahmini de yapıldı.

Buna göre 8 Aralık Perşembe günü kentteki en düşük sıcaklığın 5 derece, en yüksek sıcaklığınsa 15 derece olacağı belirtilirken, 9 Aralık Cuma günü sıcaklığın 2 ile 14 derece arasında değişeceği, 10 Aralık Cumartesi günü en düşük sıcaklığın 2 derece, en yüksek sıcaklığınsa 14 derece olacağı tahmininde bulunurken, bir sonraki 11 Aralık Pazar günü kentteki hava sıcaklığının da yeniden yükselerek 5 ile 15 derece arasında değişeceği kaydedildi.

Hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak, 'ısınma sorunu' da ortaya çıktı. Kent sakinleri kömür ve odun sobalarının yanı sıra klima ve elektrikli sobalarla ısınmaya çalışırken, stadyum gibi açık alanlarda çalışanlarsa zor anlar yaşıyor.

5 Ocak Stadı'nda görev yapan işçiler, bu akşam Adana Demirspor ile Elazığspor arasında oynanacak olan; 'Türkiye Kupası 1. Kademe' karşılaşması için gerekli hazırlıkları yaparken, soğuk hava nedeniyle zorlandı. Kimi işçilerin soğuktan adeta donma riskiyle karşı karşıya kalan ellerini, canlı yayınlarda aydınlatma amacıyla kullanılan projeksiyonları açıp, lambadan yayılan ışıkla ısınmaya çalışması da renkli bir görüntü oluşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2011 Çarşamba 13:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?