2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Şok eden benzerlik!

Adana'da bu yıl 18.'si organize edilen 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali' kapsamında kente gelen Fatoş Güney, merhum eşi Yılmaz Güney'e benzerliğiyle dikkat çeken Ethem Akpolat'ı karşısında görünce şok yaşadı. Duygu anlar yaşayan Güney, "Ethem'i ilk defa görüyorum. Yılmaz'a benzerliği karşısında adeta şok oldum. Onun hatıraları yeniden gözümün önüne geldi" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen '18. Uluslararası Altın Koza Film Fesitvali' ile birlikte sinema ve sanat dünyasının önde gelen isimleri Adana'da bir araya geldi. Ünlüler için Mavisu Aqualand'da gerçekleştirilen 'Sanatçılar Gecesi'ndeyse duygu dolu anlar yaşandı.

Geceye davet edilen isimler arasında yer alan merhum Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, en fazla ilgi gören isimlerden biri oldu. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da katıldığı gecede Fatoş Güney, Yılmaz Güney için özel olarak hazırlanan, Ferhat Çelik ve Aynur Aksoy imzasını taşıyan belgeseli izlerken duygu dolu anlar yaşadı.

Güney, gecenin ilerleyen saatlerinde Yılmaz Güney'e benzerliğiyle dikkat çeken Ethem Akpolat'ı karşısında görünce adeta şoke oldu. Akpolat ile yakından ilgilenen Güney, seslendirilen duygusal parçalara Akpolat ile eşlik edip ona sarıldı. Oldukça duygulandığı gözlemlenen Güney, yanında oturan Akpolat'a dönerek, "Siyah gömlek, beyaz çeket, siyah pantolon; tıpkı Yılmaz gibi giyinmişsin. Ona çok benziyorsun" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularına yanıt veren Güney, "Ethem'i ilk defa görüyorum. Onu görünce adeta şoke oldum. Gerçekten çok benziyor. Hatta tıpkısının aynısı diyebilirim. Ethem'i görünce Yılmaz ile olan anılarım yeniden gözümün önünde canlandı. Duruşu, giyim tarzı, bakışları aynı Yılmaz" dedi.

'Umut' filminin, Yılmaz Güney için çok anlamlı ve önemli bir film olduğunu kaydeden Fatoş Güney, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Bu filmde Yılmaz, babasının anılarını izleyicisiyle paylaşıyordu. O filmi burada çekti. Açık ve net söylemem gerekirse Çukurova, benim hayatımı tamamıyla değiştirdi. Bunun için bu bereketli topraklar, benim için çok değerli ve anlamlı. Burada en son çok kötü anılarımız oldu, bu topraklardan uzaklaştım ama burası Yılmaz'ın doğup büyüdüğü topraklar ve bu topraklar dediğim gibi çok bereketli."
Fatoş Güney, daha sonra Ethem Akpolat ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve bu fotoğrafların mutlaka kendisine de gönderilmesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 09:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?