29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Sokak çocuğu Cafer'in Alman âşkı

Türk genci Cafer'in Alman aşkı Bild'de... 

Adana Sokak Çocukları Derneğinin organizasyonunda Almanya’ya giden Cafer Gültekin’in 16 yaşındaki Alman kızla aşkı iki gündür Bild gazetesinde yer alıyor. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetelerinden Bild, geçen hafta AA tarafından verilen "Sokak Çocuğunun Uluslararası Aşkı" başlıklı haberden yola çıkarak dün ve bugün bu aşkı sayfalarına taşıdı. 

"Anadolu’da Gizli Evlilik" başlığıyla dün yer alan haberde, 18 yaşındaki Cafer’in geçen yıl turnuva için geldiği Almanya’nın Hamburg kentinde tanıştığı ve "Vanessa" ismi kullanılan 16 yaşındaki S.N.L ile nasıl tanıştığı ayrıntılı şekilde anlatıldı. Alman kızın aşkı için Müslüman olarak başını örttüğü, Türkçe öğrenmeye başladığı vurgulanan haberde, genç kızın Cafer’e olan sevgisini "imam nikahı ile evliliğe" taşıdığı belirtildi. 

Haberde, polisin devreye girişi ve S.N.L’nin Almanya’ya dönüş hikayesi de işlenirken, gazetenin bugünkü sayısında ise bu aşk hikayesi "Karımı Geri İstiyorum" başlığı ile devam etti. 

Bild, "iki gencin birbirinden ayrı yaşayamayacağı" ifadelerini kullandığı haberinde Cafer’in "Onsuz yapamıyorum, ancak sabırlı olmalıyız, eninde sonunda gerçek bir çift olacağız" ifadelerine yer verdi. 

"Kalbimize giden yolu gözlerimizin üzerinden bulduk" dediği belirtilen Cafer Gültekin’in genç kızın hayatını bütünüyle değiştirdiği, kızın "Cafer’in daha çok hoşuna gidebilmek için" başını örttüğü, Hamburg’daki Türk kız arkadaşlarıyla camiye gidip Kur’an-ı Kerim’i incelediği belirtiliyor. Türk gencin, Alman kız için "Benim için yaptıklarından dolayı müteşekkirim" ifadesini de kullandığı belirtilen haberde, Türkiye’ye yolculuğu sırasında "gururla" söylediği "Kimse onun Alman olduğunu düşünmedi" sözleri yer aldı. 

Almanya’nın Adana Fahri Konsolosu Teyfik Kısacık da Bild gazetesinden kendisini arayan kadın muhabirin 4,5 ay süren takiple son bulan aşk hikayesi karşısında oldukça şaşırdıklarını söylediğini bildirdi. 

Kısacık, olayı öğrendiğinde muhabirin genç kızın bulunup Almanya’ya barış içinde gönderilmesi nedeniyle kendisine "kriminal polis" yakıştırması yaptığını ve tebrik ettiğini de kaydetti.

aa
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 15:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?