30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Sokak çocuğu fakülte kazandı

Adana Sokak Çocukları Derneği tarafından dershaneye gönderilen sokak çocuğu Tufan Esen Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Sokak Çocukları Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da sokak çocuklarına yardımcı olarak onların geleceğinin daha aydın olmasını sağladı. Sokak Çocukları Derneği tarafından dershaneye gönderilen ve özel ders verilen Tufan Esen, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni, Salih Pekyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nü, Mehmet Şerif Demir ise Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'ne yerleştirildi.

İlköğretim son sınıf öğrencisi Kezban Kaya ise İhsan Sabancı Anadolu Meslek Lisesi'ni kazandı. Bir kapıcının 3 çocuğundan biri olan ve ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için risk altında bulunan Tufan Esen, Sokak Çocukları Derneği'nin yardımıyla yılmadan usanmadan çalışarak başarıya ulaştığını söyledi. Hukuk Fakültesini kazandığı için çok mutlu olduğunu ve 2 gündür uyuyamadığını belirterek, "Ben kitap okumayı çok seviyordum. Ama kitap alacak param yoktu. Sokak Çocukları Derneği'ne gelerek kitap okuyordum. Bu okuma azmimden dolayı başarıyı elde ettim. Bundan sonra okulumu bitirmek için çaba harcayacağım. Okulu bitirdikten sonra ben de Sokak Çocukları Derneği gibi maddi durumu iyi olmayan çocukların okuması için savaş vereceğim" dedi.

Mehmet Şerif Demir ise üniversiteyi kazandığı için çok mutlu olduğunu, sokak çocuğu olmaktan kurtularak üniversiteli bir genç olduğunu belirterek, "Artık önümüzde çok güzel günler var. Ama bir kentin önemli insanları bizim gibi gençlere yardım etmeli. Okulu kazandım çok mutluyum ama üniversite okumak da çok zor. Bu nedenle kentin önemli insanları bize burs verirse yükümüz azalacak" diye konuştu.

Ailesinin 7 çocuğundan biri olan Kezban Kaya ise İhsan Sabancı Anadolu Meslek Lisesi'ni kazanmanın heyecanını yaşıyor. Kaya, okuyup yüksek mevkilere gelmek istediğini söyleyerek, "Sokak Çocukları Derneği'nin sayesinde sosyal hayatı öğrendim. Burada özel ders aldım. Çok çalıştım ve başarıyı yakaladım. Bundan sonra büyük insan olup ben de sokak çocukları derneği gibi sokak çocuklarına yardım etmek istiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 14:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aslı IP: 88.239.131.xxx Tarih : 21.08.2007 11:35:14
öyle birhayattan çıkıpda bir tarafdan piskolojini düzeltmeye çalışıp bir tarafdanda okuyup ünversiteyi kazanmak çok zor birşey bıravoinşalah iyi bir yerlere gelince nerden geldigini unutmaz ve onun gibi binlerce çocuğa yardım eder.ssk,ve maaş larımızdan çalıp zengin olanlar hep kendinizi ve çocuklarınızı düşünmeyip birazda etrafınıza bakarsanız cennete gitme ihtimaliniz biraz daha yükselir.