29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Sokak çocukları derneği'nin ÖSS gururu

Adana Sokak Çocukları Derneği'nden eğitim desteği alan ve ÖSS'ye giren 15 gençten 13'ünün barajı geçtiği, 4'ünün de 4 yıllık bir fakülteye girecek puanı aldıkları bildirildi.


Dernek Başkanı Fazilet Aksu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl eğitim desteği verdikleri 178 gençten 15'inin üniversite sınavına girdiğini hatırlattı. Aksu, üniversiteye hazırlık desteği verdikleri bu gençlerden 13'ünün barajı aşarak başarı gösterdiğini, 4'ünün doğru tercih yaptıkları taktirde 4 yıllık fakülteye girebilecek puanı aldıklarını kaydetti.


Gençler arasında Tufan Esen'in büyük bir başarı elde göstererek, Eşit Ağırlık-1 puan türünden 339.168, Eşit Ağırlık-2 puan türünden ise 339.538 puan alarak hukuk fakültesine yerleşebilecek durumda olduğunu belirten Aksu, Esen'in çok zor şartlar altında yaşadığını ve eğitimini sürdürmek için çaba sarf ettiğini söyledi. Aksu, "Tufan'ın elde ettiği başarı hepimizin göğsünü kabarttı. Bu gençlerin başarısı bizler için çok önemli. Gençlerimizin eğitimlerini tamamlamaları için duyarlı halkımızdan destek bekliyoruz. Bu çocuklara destek vermek ülke yararınadır. Halkımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.


Aksu, gençlerin tercih formlarını doldurmaları için dernek bünyesinde destek ekibinin oluşturulacağını belirterek, en iyi sonucu alabilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Aksu, geçen yıl derneklerinden eğitim desteği alan 9 gencin üniversiteyi kazandığını, birisinin ise çok iyi bir derece elde ederek Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleştiğini ve eğitimine devam ettiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 17:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?