4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sokak çocukları izci oldu

Türkiye İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilciliği'nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında 100 sokak çocuğu, Kütahya'nın Gediz ilçesinde kamp yaptı.

Adana İzcilik İl Temsilciliği, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Türkiye İzcilik Federasyonu ve İstanbul Meslek Edindirme Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen "Sokak Çocuklarının İzcilik Yoluyla Topluma Kazandırılması Projesi" çerçevesinde aralarında madde bağımlıları ve değişik suçlardan hüküm giyenleri de bulunduğu 100 sokak çocuğu, 8-14 Şubat tarihleri arasında Murat Dağı İzcilik Tesisleri'nde kamp yaptı. İzci kampı süresince doğa yürüyüşleri gerçekleştirip, tiyatro oyunları sergileyen sokak çocuklarının kısa sürede yaşadığı gelişim uzmanları sevindirdi.

Adana İzcilik İl Temsilcisi Ali Binboğa, kampa katılan 8 izci liderinin başarılı bir yönetim sergilediğini belirterek, bu tecrübeyle çalışmaları aynı yönde sürdüreceklerini ifade etti. Projeyle sokak çocukları ile yoğun göç alan semtlerdeki çocuk ve gençleri izcilik faaliyetleriyle topluma kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Binboğa, bu konuda şehri yönetenlerden destek beklediklerini kaydetti. Binboğa, sokak çocuklarını önümüzdeki günlerde Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı'na götürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:26:11
Güncelleme :18 Şubat 2009 Çarşamba 16:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?