3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sokak çocukları üniversiteyi kazandı!

Adana Sokak Çocukları Derneği'nin desteği ile çeşitli dershanelere gönderilen 20 öğrenciden 7'si üniversiteyi kazandı.

Adana Sokak Çocukları Derneği Başkanı Prof.Dr. Fazilet Aksu, öğrencilerin başarısından duydukları memnuniyeti dile getirerek destek veren bütün kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Dernekten destek alan çocuklarda en çok önem verdikleri konunun sokakta çalışmak yerine okula gitmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Aksu, "Hem okula gidip hem mendil satan çocuklar var. Bizim en büyük destekçimiz başta sayın Valimiz İlhan Atış olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlerimiz, sosyal sorumluluğu yüksek dershaneler, aileler ve gönüllü bireylerdir. Dezavantajlı çocuklarımızın ihtiyaçlarını tespit edip kamuoyuyla paylaşıyoruz, herkes gücü oranında içinden geldiğince destek veriyor. Bilinmesini isteriz ki Adana'da sosyal sorumluluk projelerimize hep inançla bakan yardımsever yöneticiler ve vatandaşlar önümüzdeki yıllar için bize güç vermektedir. Bu yıl ve her zaman bize kapılarını açan bu dershanelerimize de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu, üniversiteyi kazanan 7 öğrencinin isimleri, gittikleri dershaneleri ve kazandıkları üniversiteleri şöyle açıkladı:

"Fatih Ahmet Sunar- Birey Dershanesi-Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Esra Özer-Toros Dershanesi-Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Abdullah Çiftçi-Detay Dershanesi-Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Okan Tuncay-Birey Dershanesi-Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, Gökçen Demirtaş-Kampüs Dershanesi-Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Şükran Özer-Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, İbrahim Yalaz-Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 14:20:19
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 14:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?