5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Sokak çocuklarına tatil ödülü

Adana Sokak Çocukları Derneği himayesindeki çocuklardan derslerinde başarılı olanlar, tatille ödüllendiriliyor. Dernek Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu, yaptığı açıklamada, sokakta çalışarak geçimlerini sağlamak zorunda olan ve ailevi durumları iyi olmadığı için hizmetlerinden yararlanan başarılı öğrencileri, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün organizasyonuyla tatil beldelerine gönderdiklerini söyledi.

Temmuz ayı başında 3 öğrencinin Çeşme ve Kuşadası'nda tatil olanağından yararlandırıldığını belirten Prof. Dr. Aksu, Ağustos ayında da yine 3 öğrencinin bir haftalık kampa gideceğini söyledi.

Prof. Dr. Aksu, 12-16 yaşlarındaki başarılı öğrencilerin tatilden yararlanabildiğini, geçen yıl da 17 sokak çocuğuna bu imkanı sunduklarını bildirdi.

Çocukların daha önce maddi imkansızlık nedeniyle tatil yapamadığını vurgulayan Prof. Dr. Aksu, tatille çocukların yeni yerler görmeleri dışında, kişiliklerinin de olumlu etkilendiğini söyledi.

Kamp programında çocukların tarihi mekanları da gezebileceğini belirten Prof. Dr. Aksu, böylece bilgileri gezerek ve yaşayarak öğrenebildiklerini sözlerine ekledi.

Mehmet Büyükarı - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 12:11:22
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?