4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sokak ortasında pitbull dehşeti!

Adana'da annesi ile birlikte gittiği parktan evlerine dönerken cadde ortasında pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğrayan 7 yaşındaki çocuğun bacağı parçalandı. Tedavisinin ardından taburcu olan küçük Dursun Doğukan, olayın şokunu üzerinden atamıyor.

Edinilen bilgiye göre, geçen cuma günü Hasibe Bozkurt, çocuklarını oynamaları ve temiz hava almaları için Toros Caddesi üzerindeki Gazipaşa Çocuk Parkı'na götürdü. Yaklaşık 1,5 saat sonra eve dönmek için yola çıkan anne ile çocukları, cadde ortasında pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı.

Çevredeki vatandaşlar, 7 yaşındaki Dursun Doğukan Bozkurt'un bacağına dişlerini geçiren köpeği güçlükle ayırabildi. Olaydan hemen sonra hastaneye götürülen küçük çocuk, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yaşadıklarının etkisinden kurtulamadığını ve bir daha hatırlamak dahi istemediğini belirten anne Hasibe Bozkurt, "İki çocuğumun elinden tutarak parktan dışarı çıktım. Karşıdan gelmekte olan bir pitbull cinsi köpek, sahibinin elinden kurtularak oğluma saldırdı. Oğlumu yiyeceğini sandım. Çevrede bulunanlar oğlumu köpekten kurtarmak istedi. Caddede bulunan demir çöp kovasını sökerek köpeğe vurdular. Bazı kişiler de sopalarla müdahale edince 15 dakika sonra oğlumu kanlar içinde köpekten kurtardık ve hemen
yoldan geçen bir taksiyle hastaneye götürdük. Köpek oğlumun sağ baldırını iki yerinden ısırdı. Üstü başı yırtıldı. Baldırından ısırılan yerdeki et kopma noktasına gelmiş. O an ne yapacağımı şaşırdım. Bir ara oğlumu hiç kurtaramayacağımı ve köpeğin onu yiyeceğini düşündüm. Oğlum o an bayılmış. Hastaneye geldiğinde kendine geldi. Hala çok korkuyor. Yarasını pansuman bile yaptırmıyor. Çok korkuyor, dokundurmuyor" dedi.

Olaydan sonra oğlunun ruhsal sağlığının da bozulduğunu söyleyen Bozkurt, "Rüyasında sürekli sayıklıyor. 'Anne köpek geliyor, köpek beni ısıracak' diye bağırarak uyanıyor. Bende korkmasın diye yanında yatıyorum. Eskiden oynadığı oyuncak köpeklerini görünce bağırıyor. Bu tür oyuncaklarını komşularımızın çocuklarına verdik. TV'de çizgi filmlerde köpek görünce dahi korkup ağlıyor. Oğlum ve biz böyle bir acı yaşadık ama pitbullun sahibi olaydan sonra geçmiş olsun dahi demedi. Köpeğin ve sahibinin cezalandırılmasını istiyoruz. Biz oğlumuzu kurtardık ama başka çocuklar bu kadar şanslı olmayabilir" diye konuştu.

Yaşadığı korkunç olayı anlatırken zor anlar yaşayan 7 yaşındaki Dursun Doğukan Bozkurt ise, annesi ve kardeşiyle birlikte giderken köpeğin birden saldırdığını, kendisinin köpeğe hiçbir şey yapmadığını söyledi. Köpekleri daha önce çok sevdiğini ancak artık köpekleri sevmeyeceğini belirten Dursun Doğukan, "Pitbull birden üzerime saldırdı ve bacağımı ısırdı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Köpeğin saldırmasıyla birlikte bayılmışım. O an çok korktum. Gözümü hastanede açtım. Köpek sağ bacağımın baldırının yarısını koparmış. Hem de iki yerden ısırmış. Diğer bacağım da morarmış. Ama şimdi bacağım iyi, acımıyor. Ancak ayağa kalkıp yürüyemiyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, köpeğin sahibi Ömer A. hakkında TCK.'nın 177. maddesindeki 'hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması' suçundan işlem yapılması için hazırlanan evrakın savcılığa gönderildiği öğrenildi

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 11:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut akdivit IP: 88.247.37.xxx Tarih : 23.03.2009 16:56:01

Türkiyede yetkili yokki bu  ve bunun gibi olayların önüne geçecek tedbirleri alsın. Yasaklayın kardeşim yasaklayın bu gibi köpeklerin gezdirilmesini.Yasaklayın kardeşim yasaklayın silah taşınmasını.Tecavüz olaylarında sanığı sallandırın kardeşim sallandırın kimsesinin anası bacısı kızı mahvolmasın. Salladırın kardeşim sallandırın vatana ihanet edenleri vatanın bütünlüğü tehlikeye girmesin şehitler verilmesin daha sayayımmı ama vaktim yok saysam bu sitenin hafızası kurtarmaz.