4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sokaklarda kızının izini sürüyor

Adana'da 9 gün önce evden çıkıp bir daha dönmeyen 18 yaşındaki Seher Duman'ın babası Bayram Duman, fotoğrafını kaldırımda bulanan ağaçlara yapıştırdığı kızını sokak sokak arıyor.

İzmir'de yaşayan lise son sınıf öğrencisi Seher Duman, ailesinin evlenmesine razı olmadığı gençle kaçtı. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan genç kız, bulunarak ailesine teslim edildi. İnşaat işçisi olan babasının rahatsızlığından dolayı ailesi ile birlikte Adana'daki yakınlarının yanına taşınan genç kız, geçen cuma günü ayrıldığı bir daha dönmedi.

Tam 9 gündür kayıp olan kızlarının hayatından endişe eden aile onu her yerde aradı ama bir türlü bulamadı. Kızının hayatından endişe eden baba Bayram Duman, Adana'da polise kayıp başvurusu yaptıktan sonra İzmir'e giderek Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat etti. 9 gün boyunca, çocukları ile birlikte Seher'in yolunu gözleyen anne Şadiye Duman, "Kızım ne olursun evine dön. Hepimiz derdinden hasta olduk. Kardeşlerin yemeden içmeden kesildi. Seni çok seviyoruz" dedi.

Baba Bayram Duman da, Adana sokaklarında kızının izini sürmeye devam ediyor. Kızının resimlerini kentin değişik yerlerine asan Duman, yolda gördüğü insanlara da Seher'in fotoğrafını gösteriyor.

Baba Duman, kızının en son çektirdiği fotoğrafın altına, "Bu benim kızım biraz rahatsızdır. 9 gün önce kayboldu. Allah rızası için onu gören bana haber versin" yazarak kaldırımdaki her ağaca ve bariyerlere yapıştırıyor. Baba Duman yoldan geçen vatandaşlara ise kızının fotoğrafını göstererek, "Bu benim kızım Seher. Hiç gördünüz mü, lütfen söyleyin" diye soruyor. Vatandaşlardan olumsuz yanıt alan Bayram Duman, "Kızımı bulana kadar arayacağım. Annesi hastalandı, kardeşleri her gün, 'Ablamızı istiyoruz' diye ağlıyor. Kızımın hayatından endişe ediyoruz. Sesini duyalım, sağ olduğunu bilelim yeter. Annesi bir kez olsun sesini duysun, 'Kızım nasılsın, iyi misin ?' desin. Başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 13:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?