3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sokakta kredi kartı dağıtmaya devam

Mart 2006'da çıkarılan Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na göre yasak olmasına rağmen cadde ve sokaklarda kredi kartı dağıtılmaya devam ediliyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 5464 Sayılı Bankacılık Kanununun 8'inci maddesine göre banka dışında başvuru formu doldurulması yasak olmasına rağmen banka görevlileri caddelerde form doldurmaya devam ediyor. Bankanın görevlendirdiği kişiler, özellikle Adana'da kentin en işlek caddelerinde Türk Telekom'a ait saha dolaplarını birer masa gibi kullanıp müşterilerin kredi kartı başvuru formlarını dolduruyor.

Türk Telekom yetkilileri, kendilerinin saha dolabı tabir ettikleri ve şehirde 1600 adet bulunan bu dolapların amaç dışı kullanımına ilişkin bilgi gelmediğini, konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Tüketiciler Birliği Derneği (TBD) Adana Şube Başkanı Dr. Ramazan Yıldız da yaptığı açıklamada, 2006 yılının mart ayında çıkarılan kanuna muhalefet eden bankaların hala sokakta kredi kartı dağıttığını ifade ederek, "Bir banka standını, şubesini beş metre aştığı durumlarda izin alması gerekmektedir. Bahsi geçen banka çalışanları hem bankacılık kanununa muhalefet etmektedirler hem de Adana Valiliği'nin aldığı işportacılarla mücadele kararlarına da muhalefet etmektedir. Durum böyle olunca bankacıların Türk Telekom'un saha dolaplarını kullanması hayret verici bir durum" dedi.

Bu hızla kredi kartı dağıtımının devam etmesi durumunda, önümüzdeki günlerde kredi kartları sebebiyle intiharların yaşanacağını da ileri süren Yıldız, "Caddelerde peynir ekmek gibi kredi kartı dağıtıyorlar, sokaklarda peynir ekmek dağıtsanız bu kadar rağbet olmaz" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 11:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?