4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Son anda kurtuldular

Adana'da iki çocuğuyla birlikte pazardan dönerken arabası birden alev alan baba ve çocukları yanmaktan son anda kurtuldu.


Seyhan Caddesi üzerinde Ali Sayın(37) kontrolündeki 01 SY 053 plakalı otomobil hareket halindeyken motor bölümü elektrik kontağı nedeniyle yanmaya başladı. Sayan, çocukları Mahmut(16) ve Burak Sayın(8) ile birlikte pazardan alışveriş yapmak üzere evinden çıktı. Pazardan çocuklarıyla birlikte alışveriş yaptıktan sonra evine dönmek üzere yola çıkan baba ve çocukların içinde olduğu otomobil Seyhan Caddesi üzerinde orta refüje geldiği sırada ön taraftan yanmaya başladı.


Baba ve çocuklar neye uğradığını şaşırırken baba araç tüplü olduğu için otomobili hemen terk etti. Arka koltukta oturan Mahmut ise 8 yaşındaki kardeşini araçtan çıkardı. Baba Sayın hemen itfaiye ve polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, aracın yandığı yola çıkan bütün yolları trafiğe kapatarak herhangi bir patlamaya karşı önlem aldı. İtfaiye olay yerine zaman kaybetmeden gelse de araç Sayın'ın gözleri önünde yandı. Aracın ön tarafı tamamen kül olurken kullanılamaz hale geldi.
İtfaiye ekipleri yangına müdahale etmeden önce araçtan gelen patlama sesi ise çevredekileri korkuttu. İtfaiye ekipleri alev alev yanan aracı kısa sürede söndürdü. Araç daha sonra itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından yoldan çekildi.
Baba Ali Sayın, arabanın giderken birden bire stop ettiğini sonra alev aldığını, neye uğradıklarını şaşırarak, çocuklarıyla birlikte dışarı çıktılarını söyledi. Sayın aracı 6 ay önce aldığını, borcunu yeni ödediğini belirterek, "Ama olsun içinde çocuklarım vardı. İyi ki onlara bir şey olmadı" dedi
Mahmut Sayın ise aracın ön tarafının birden bire alev aldığını, kardeşinin ve kendisinin çok korktuğunu ama sağ kurtuldukları için sevindiklerini söyledi.
İtfaiye ekipleri ise yangının aracının motor kısmındaki elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?