4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Son isteği oğlunu görmekti

Adana'da atık kağıt toplayarak yaşamını sürdüren Sinan Çuhadar, yaşadığı sağlıksız ortamdan dolayı verem olduktan sonra iyi beslenemediği ve çöpten topladığı ilaçlarla tedavi olmaya çalıştığı için elektriksiz ve susuz bir depoda hayatını kaybetti.

İşsiz olduğu için eşinden ayrılan Çuhadar'ın cenazesine hiçbir yakını da katılmadı. Sivas'ın Kangal ilçesinde dünyaya gelen Sinan Çuhadar uzun yıllar önce Adana'ya yerleşti. Burada evlenip yuva kuran ancak işsiz olduğu için eşi kısa sürede kendini bırakıp başka biriyle evlendi. Bir çocuğu olan Çuhadar ayrıldıktan sonra az da olsa gördüğü çocuğunu son 3 yıldır hiç görmedi. Son isteği çocuğunu son kez görmek olan Çuhadar oğlunu göremeden verem hastalığından hayatını kaybetti. Yaklaşık 4 gün önce veremden elektriksiz ve susuz bir depoda hayatını kaybeden Sinan Çuhadar'dan geride yerel bir televizyonda yayınlanan "Köprü" programına verdiği röportaj kaldı.

Çuhadar ölmeden önceki son gününde program yapımcısı Bekir Fevzi Yıldırım'a 42 yıllık hayatını anlattı. Evlendiğini ancak işi olmadığı için eşinin kendisini terk ettiğini belirten Çuhadar, "Yoksulluk her yerde başıma bela oldu. Çocuğumu bile göremiyorum. En son 3 yıl önce görmüştüm. Onu ölmeden son bir kez görmek istiyorum ama nerede olduğunu bilmiyorum" diye konuştu.

Uzun süredir verem hastalığıyla mücadele ettiğini Ankara ve Adana'da Göğüs Hastalıkları Hastanelerinde tedavi olmaya çalıştığını belirterek, "Ancak hastaneden ayrıldıktan sonra iyi beslenemediğim için verem hastalığını yenemedim. Son 5 yıldır da çöpten kağıt toplayarak geçinmeye çalışıyorum. Çöpten kağıt toplamakta çok sağlıksız bir ortam. Verem hastalığımı iyice artırdı. Son günlerde artık yürüyemez hale geldim. Çalışmadığım içinde 3-4 günde bir yemek yiyorum" dedi.

Çuhadar arkadaşlarının çöpten topladığı ilaçlarla tedavi olmaya çalıştığını, "Köprü" programının sayesinde hastaneye yattığını ancak 12 gün sonra taburcu edildiğini vurgulayarak, "Elektriksiz susuz bir depoda yaşam mücadelesi veriyorum. Artık ölümü bekliyorum. Ne zaman ölürüm bilmiyorum ama çok kötüyüm" diyerek korkularını dile getirmişti. Görüntüler çekildikten sonra Sinan Çuhadar sabaha karşı hayatını kaybetti.

Çuhadar'ın son gününde yanında bulunan Nazmi Akan (25), Çuhadar ile yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sinan ağabey hastaneden geldikten sonra ona depoda bir yatak ayarladım. Sinan ağabeyi yatağına yatırdım. Ben akşam işe çıktım ve sonra yanına geldim. Çay yaptım iyileşmesi için süt verdim. Sonra Sinan ağabey bana 'yat' dedi. Ben 'sen hastasın ben beklerim sen uyu' dedim. Sinan ağabey uyudu sonra bende uyudum. Gece bir bağırma sesine uyandım. Sinan ağabey uyanmış acısı olduğu için bağırıyordu. Bir su verdim sonra tekrar uyuduk. Sabah kalktım Sinan ağabeyi uyandırmak istedim ancak ölmüştü. Sonra arkadaşlara haber verdim. Polise haber verdik. Sinan ağabeyi alıp götürdüler. Sinan ağabeyi göz göre göre kaybettik."

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 12:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Doğan Ergezer IP: 85.104.83.xxx Tarih : 20.01.2009 22:14:21

Çok yazık, ne olursa olsun bir insan ve bu haber çok acı...Kendisini tanımıyorum ama allahtan rahmet diliyorum.